PoCoMiTo Napisano 30 Kwietnia 2021 Napisano 30 Kwietnia 2021 Witam, Dziś gdy wróciłem z roweru zauważyłem uszkodzenie tylnego trójkąta. Uszkodzenie powstało najprawdopodobniej przez to, że łańcuch musiał na chwilę zeskoczyć z kasety i śliznąć się po ramię. Podczas jazdy nawet nie zarejestrowałem takiej sytuacji. Nie odczułem, żeby mi łańcuch zeskoczył, albo nie kojarzę. Trójkąt jest karbonowy (rower to Scott spark 900 team) Nie wiem czy coś z tym robić? Na pierwszy rzut oka wygląda na to, że lakier odprysł. Może po prostu olać sprawę i normalnie jedzić? Swoja droga czy są jakieś patenty, sposoby, żeby uchronić w tym miejscu tylny trójkąt przed powtórnym, niespodziewanym przeskokiem łańcucha? foto 1 foto 2 foto 3 Pozdrawiam
TheJW Napisano 30 Kwietnia 2021 Napisano 30 Kwietnia 2021 Olej. Zdarłeś po prostu lakier łańcuchem. W swoim Scale'u mam to samo.
Mod Team sznib Napisano 1 Maja 2021 Mod Team Napisano 1 Maja 2021 8 godzin temu, PoCoMiTo napisał: Swoja droga czy są jakieś patenty, sposoby, żeby uchronić w tym miejscu tylny trójkąt przed powtórnym, niespodziewanym przeskokiem łańcucha? Wyregulować odpowiednio zakresy przerzutki.
Galvatron Napisano 1 Maja 2021 Napisano 1 Maja 2021 Dokręć śrubę H tak, żeby przerzutka nie wychodziła poza najmniejszą zębatkę:
PoCoMiTo Napisano 1 Maja 2021 Autor Napisano 1 Maja 2021 Ale przerzutka jest ustawiona prawidłowo, kontrolowałem ustawienie wózka, bo też myślałem, że może się rozregulował i przerzucił łańcuch. To był chyba jednorazowy zrzut, może podskoczył łańcuch na korzeniu, kamieniu i łańcuch zleciał.
Mod Team KrissDeValnor Napisano 1 Maja 2021 Mod Team Napisano 1 Maja 2021 Są dedykowane osłony rurki łańcuchowej przy korbie...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.