5mek Napisano 30 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2021 Cześć, Chciałbym zapytać o pomoc w identyfikacji jaka to piasta? Ma lekki luz na bębenku, w związku z tym kaseta delikatni pływa. Chciałbym to naprawić, ale nie wiem czy jak to rozkręcę to będę w stanie poskładać do kupy. Czy tam może być łożysko maszynowe czy zwykłe kulki? Na piaście tylko napisane CUBE, dodatkowo wygrawerowane "K17022500013" pomiędzy kołnierzem szprych a mocowaniem hamulca (pewnie numer seryjny, to samo co widać na bębenku). Rower to Cube, zestaw koł: CUBE RA 0.8 Aero Disc, 100x12mm / 142x12mm, 6-Bolt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 30 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2021 Formula - wypust dla Cuba. Nie specjalnie jest co w nich zepsuć, kupiłem te koła z używanym rowerem... robiąc serwis przed sprzedażą (bo tym kołom cholernie daleko od OK) rozbierałem te piasty - tam nie ma co popsuć. Łożyska na kulkach, kontrowane konusami - rozkręć, wyczyść, przesmaruj i skontruj tak żeby bębenek nie latał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
5mek Napisano 30 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2021 Dzięki. Jak dokupię drugi klucz do konusów, to się za o zabiorę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
5mek Napisano 28 Maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 28 Maja 2021 Aktualizacja - może komuś się przyda w przyszłości. Ta piasta to joytech/novatec. Udało się wyjść kulki i przesmarować, ale nie odkręcić/dokręcić bębenek - chyba potrzebny by był taki dziwny przyrząd do tego. Ale zamiast kupić ten klucz chyba wolę zacząć zbierać na nową piastę/koło - taki wniosek po ocenie stanu bieżni kulek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.