dexter4wmk Napisano 29 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2021 Stał mi się kłopot. Tłoczek regulujący od strony koła zapiekł się i nie ruszyło go ani wygrzewanie ani penetracja płynem. Rozruszanie mojego zapieczonego tylnego BB7 nie poszło pozytywnie bo zaczął się tracić kształt sześciokątny który łapałem kluczem nasadowym. Pytanie czy od myfriendów ktoś zamawiał takie hamulce ? Znalazłem coś takiego z pozytywnymi recenzjami: SRAM hamulec rowerowy Avid BB7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
To_JaT Napisano 29 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2021 poszukaj używanego zacisku z olx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 29 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2021 110 zł chiny, 140 zł PL z gwarancją jak by nie patrzeć. Dla mnie wybór raczej prosty, chyba, że na soczki zaoszczędzisz tym sposobem to wybierz inaczej niż ja bym wybrał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 29 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2021 problem w tym że te na OLX to 90% te z Aliexpress z ceną x4 , chyba że trafi się używka z oryginalnym pudełkiem . @Q_u możesz podlinkować te po 140 zł w PL ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
To_JaT Napisano 29 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2021 @RafalxM Nie wiem jak obecnie ale często widziałem zaciski bb5, bb7 w przyzwoitym stanie za kwoty rzędu 50,60zł. Trzeba poszukać. Polecam też giełdy rowerowe na FB, tam można dostać wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 29 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2021 pół roku temu kupiłem używany komplet p/t za 150 zł - teraz widuję pojedyncze zaciski po 240 i więcej , jak znajdę w przyzwoitej cenie to sam kupię drugi komplet takie spostrzeżenie - jakoś te wystawiane na OLX nie mają pudełek, więc jak komuś się nie spieszy bardzo to na Ali kupi dokładnie to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 29 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2021 23 minuty temu, RafalxM napisał: @Q_u możesz podlinkować te po 140 zł w PL ? Masz na Allegro przecież BB7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dexter4wmk Napisano 29 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2021 10 minut temu, Q_u napisał: 110 zł chiny, 140 zł PL z gwarancją jak by nie patrzeć. Dla mnie wybór raczej prosty, chyba, że na soczki zaoszczędzisz tym sposobem to wybierz inaczej niż ja bym wybrał. Najtansza opcja z PL to Bikestar ale bez tarczy i adaptera. Wystarczy sprawdzić. Ceny na OLX wywalone w kosmos jakby na tych hamulcach kopali bitcoin. Gdybym nie szukał w PL to nie poszedłbym w stronę Ali. Dlatego pytam o jakość wykonania i czy ktoś kupował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 29 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2021 @Q_u pokaż mi BB7 MTN (taki typ podlinkował autor) za 140 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 29 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2021 To określ się co szukasz, czy zacisk, czy komplet i to z adapterem i tarczą. Bo piszesz jedno, a potem drugie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 29 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2021 Teraz, dexter4wmk napisał: Najtansza opcja z PL to Bikestar ale bez tarczy i adaptera. z adapterem wisi na OLX za 240 , to będzie pewnie najtańsza opcja, a obstawiam że to dokładnie ten sam towar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dexter4wmk Napisano 29 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2021 26 minut temu, Q_u napisał: To określ się co szukasz, czy zacisk, czy komplet i to z adapterem i tarczą. Bo piszesz jedno, a potem drugie. Jakie to ma znaczenie. Chinski zacisk, reszta to dodatek (tarcza, adapter) pytam o jakość działania zacisku. Chcę kupić komplet jak już będę ściągał. W PL to koszt kompletu około 500 w górę a z Ali - 200. Więc jak mam oszczędzić na soczki to mi się dużo soczków uda kupić 🤦♂️ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lewocz Napisano 29 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2021 Nie wiem jak teraz to wygląda ale jakieś 2-3 lata temu zacisk BB7 z aliexpress nijak się miały do oryginałów. Na forum podrozerowerowe.info był temat ale nie chce mi się szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 29 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2021 tutaj też jest wątek z odnośnikami do przypadków uszkodzeń zacisków 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 29 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2021 ...jako iż wyżej linkowany temat już został zarchiwizowany chciałem tylko dodać że Redline’y nadal wzorowo się trzymają i pacają w kolejnym już góralu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dexter4wmk Napisano 29 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2021 3 godziny temu, RafalxM napisał: tutaj też jest wątek z odnośnikami do przypadków uszkodzeń zacisków Rafał super, że to wygrzebałeś te watki. Myślę że warto zaryzykować. Przód najwyżej zostawię na V-Brake bo mam ciągle. Zresztą nie katuję swojego składaka po lesie - wolę jezdnię. Kazafaza. I jak skończyła się historia z z Twoimi BB7 z Chin ? Bez uszkodzeń ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 1 Maja 2021 Udostępnij Napisano 1 Maja 2021 @dexter4wmk na fb https://www.facebook.com/groups/gielda.cx.gravel.bikepacking/ pojawiły się 2 zaciski mtb w cenie 380zł , w sumie nieużywane, w pudełkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dexter4wmk Napisano 1 Maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 1 Maja 2021 Ok. Poprosiłem o dołączenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi