kuba79 Napisano 29 Kwietnia 2021 Napisano 29 Kwietnia 2021 Cześć, Mam takie pytanie techniczne, bo trochę się pogubiłem... Kupiłem sobie Giant Contend AR 1 2021, rower z napędem 105, koła ze sztywnymi osiami 12x142 z tyłu. Kaseta 105 11s. Teraz dokupiłem koła od Lemonbike, na piastach DT 350, z bębenkiem szosowym 11s. No i fajnie... Ściągam kasetę z fabrycznych kół, żeby ją przełożyć na nowe, a tam na bębenku widzę podkładkę dystansową... I w tym momencie się pogubiłem Wydaje mi się, że powinienem założyć kasetę na nowe koło bez żadnej podkładki, ale mam zagwózdkę, czemu ona tam się znalazła? Może Giant fabrycznie ma jakiś inny bębenek? Bo zaczynam już kombinować, na wszystkie strony, czy ta podkładka nie jest kompletem do kasety itp. Ale nie wydaje mi się... Będę wdzięczny za podpowiedź.
wolek Napisano 29 Kwietnia 2021 Napisano 29 Kwietnia 2021 Jeśli jest tam faktycznie bębenek szosowy to podkładki używamy w przypadku montażu kasety MTB.
Mihau_ Napisano 29 Kwietnia 2021 Napisano 29 Kwietnia 2021 Kaseta 105 R7000 11-34 jaką masz w rowerze jest jedyną szosową kasetą 11s, która wchodzi na bębenek 10s (więc przy bębenku 11 potrzebujesz podkładki). Informacja pojawiła się już przed premierą grupy i na pewno jest gdzieś w manualach na stronie shimano. Do nowych kół masz ją zamontować z podkładką.
kuba79 Napisano 29 Kwietnia 2021 Autor Napisano 29 Kwietnia 2021 I wszystko jasne. Dzięki wielkie, zaoszczędziłeś mi zapewne dłuższych poszukiwań w dokumentacji
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.