stpman Napisano 28 Kwietnia 2021 Napisano 28 Kwietnia 2021 Witam, czy ktoś z was korzysta z tego ubezpieczenia swojego roweru? https://www.nn.pl/dla-ciebie/hobby-i-turystyka/ubezpieczenie-roweru-i-rowerzysty.html Jakies doświadczenia? Warto? Nie warto? Rower za 6k zł i mam trochę stracha trzymać go w komórce lokatorskiej w bloku (dobrze zabezpieczonego, ale wiadomo na złodzieja nie ma mocnych).
kipcior Napisano 28 Kwietnia 2021 Napisano 28 Kwietnia 2021 Nawet ciekawe. Parę lat temu pytałem w PZU ale mieli tylko od napadu rabunkowego, a nie po prostu kradzieży. Aczkolwiek rowery tylko do 4 lat. Trzeba podać wartość w dniu zakupu, co niby jest ok ale to, że wymieniłem parę rzeczy i siedzi tam prawie drugie tyle to już nie ma gdzie podać. Wiem, że mało kto tak robi ale ja tak mam Pewnie ostatecznie nie skorzystam ale dobrze, że wreszcie jest coś takiego.
Q_u Napisano 28 Kwietnia 2021 Napisano 28 Kwietnia 2021 CUK też ma, ale jest jakieś 10% droższy o ile dobrze pamiętam.
dosja Napisano 12 Czerwca 2021 Napisano 12 Czerwca 2021 W dniu 28.04.2021 o 22:30, stpman napisał: Witam, czy ktoś z was korzysta z tego ubezpieczenia swojego roweru? https://www.nn.pl/dla-ciebie/hobby-i-turystyka/ubezpieczenie-roweru-i-rowerzysty.html Jakies doświadczenia? Warto? Nie warto? Rower za 6k zł i mam trochę stracha trzymać go w komórce lokatorskiej w bloku (dobrze zabezpieczonego, ale wiadomo na złodzieja nie ma mocnych). czy skorzystales z ich oferty albo z jakiejs innej ? bo tez bym chciala ubezpieczyc rower
zekker Napisano 13 Czerwca 2021 Napisano 13 Czerwca 2021 Cytat Pamiętaj jednak, że nie ubezpieczamy Pojazdów, które w momencie zawarcia Umowy są starsze niż 4 lata, liczone od: 1) daty zakupu – w przypadku nowego Pojazdu, 2) daty produkcji – w przypadku zakupu Pojazdu używanego. Dziękuję, do wiedzenia.
stpman Napisano 13 Czerwca 2021 Autor Napisano 13 Czerwca 2021 @dosja zdecydowałem się wykupić to ubezpieczenie, ale na szczęście póki co nie musiałem sprawdzać czy działa. I niech tak zostanie...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.