moose_etc Napisano 28 Kwietnia 2021 Autor Napisano 28 Kwietnia 2021 2 godziny temu, wkg napisał: A ogólnie to więcej fotek by się przydało właśnie jadę w plener, może coś mi się uda cyknąć jakieś materiały poglądowe jeszcze ^^ Dzięki Panowie za zaangażowanie odnośnie siodełka: Kombinowałam trochę, bo jak ten rowerek do mnie przyjechał, to problem był taki, że zjeżdżałam za siodełko (jeszcze przed przesunięciem go do przodu). Więc przesunęłam je do przodu i mikroskopijnie pochyliłam czubkiem w dół, ale dosłownie mikro.
wkg Napisano 28 Kwietnia 2021 Napisano 28 Kwietnia 2021 Zsuwałaś się do tyłu więc przesunęłaś je do przodu żeby jeszcze bardziej spadać do tyłu ? Może ma niedobrany profil - jest zbyt płaskie i nie podpiera z tyłu.
Alsew Napisano 1 Maja 2021 Napisano 1 Maja 2021 W dniu 28.04.2021 o 13:11, skom25 napisał: Rozmiar S o dziwo nie jest dużo mniejszy. Z rurą 585 i mostkiem 100, to ja jeździłem przy 174 cm i zwarta pozycja to to nie była. Dokładnie,różnica miedzy S a M w tym Aspecie jest raczej kosmetyczna. Tylko przekrok w S będzie wyraźnie niższy. Ja bym zmienił mostek na taki 2-3cm krótszy i zobaczył jak będzie. To nie kosztuje majątku. Można kupić jakiś budżetowy używany mostek i sprawdzić jak będzie. Jeśli przekrok jest na akceptowalnym poziomie to w czym problem? Dla przykładu ja mam 176cm i śmigam na ramie 17cali (koła 27,5) ale rama ma efektywnie 605mm, do tego mostek 70mm i jest miodzio. Obstawiam że przy rurze 585 mm, mostek 60mm dla kobiety 161mm będzie idealny.
moose_etc Napisano 5 Maja 2021 Autor Napisano 5 Maja 2021 dzięki wszystkim. Chyba pokuszę się o eksperyment z krótszym mostkiem. Podpowiedzielibyście mi jeszcze jak to się kupuje, proszę?
wkg Napisano 5 Maja 2021 Napisano 5 Maja 2021 Cóż, mierzy się swój mostek, wchodzi na allegro, szuka krótszego o podobnym wzniosie - raczej 7 stopni masz. Potem się kupuje Dobrze zmierzyć średnicę kierownicy suwmiarką żeby kupić taką samą ale raczej są standardowe. Masz 31,8 mm. Jest też plan "B". Pojechać do sklepu i "prosze mi dobrać mostek."
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.