Skocz do zawartości

[Przerzutka tylna RD-M291] Za mała o 2 poj. całkowita i dyferencjał przedni.

jgx

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

mam taki problem - w staaaarym struclu wymieniam części - kaseta 7rz, 28-11 nowa, korba Shhimano 3 blaty max48 min 28, nowa przerz. przód Altus FD-M311.Chce zostawić starą przezutke tylną Acera  RD-M291 (sprawna!) jej parametry to: PRZEŁOŻENIA 7 , MAX,MIN ZEBATKA 28/11T(tu ok)  DYFERENCJAŁ PRZEDNI MAX 18T(tu za mało o 2), POJ.CAŁKOWITA 35T (tu za mało o 2). Z nowej korby i kaset wychodzi mi poj. całkowita 37T i dyf. przedni 20 o ile dobrze liczę :)

Pytanie do fachowców - czy będzie to chodziło w jeździe rekreacyjnej czy muszę kupić inną przerzutke tylną czego bym nie chciał? Czy taka niezgodność ma w ogóle znaczenie czy nie przejmować się i zakładać?

Najwyżej nie napnie ci dobrze łańcucha w kombinacji mlynek-oś (której się w sumie nie używa) i/lub będzie miała problemy z wrzuceniem największej koronki przy ustawieniu na blacie (czyli też konfiguracja na jakiej się nie jeździ, tym bardziej przy napędzie 3x) 

W ogóle nie wiem po co to pytanie kiedy to nie są czysto teoretyczne rozważania bo masz przerzutkę w łapie. Zakładasz a jak nie będzie działało to szukasz innego modelu. Podejrzewam, że będzie tylko problem z napięciem łańcucha na najmniejszych koronkach ale da się z tym żyć

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...