Skocz do zawartości

[6000 - 7000] Rower dla starszego pana

jj.asa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich, za kilka tygodni wybije mi 50 lat i w związku z tym postanowiłem sobie sprawić prezent.

Z racji że prawie od zawsze jeździłem na rowerze szosowym, z resztą jeżdżę do dziś to szukam czegoś z barankiem, ale o dość wygodnej pozycji (jednak brzuszek robi swoje :)) i być może o trochę szerszej oponie żeby zwiększyć jednak komfort, więc naturalnym wyborem jest popularny ostatnio gravel. Z racji że sytuacja z dostępnością jest jaka jest to nie musi być to zakup na już, mogę cierpliwie poczekać.  Do tej pory byłem raczej zwolennikiem włoskich marek czy to jeżeli chodzi o napęd czy o producentów ram, ale nie jestem zafiksowany że musi być to włoch w przypadku gravela.

Natomiast zależy mi na tym żeby miał rozwiązania które spokojnie pozwolą go użytkować przez dłuższy czas. Chciałbym żeby to były sztywne osie (przód i tył), hamulce to raczej hydrauliczne i no wspomniana na początku pozycja - dość wygodna. Po wstępnym rozeznaniu trafiłem na silexa ale jakoś wizualnie mi ten rower nie pasuje, może ktoś zaproponować coś co by było w stanie spełnić moje wymagania ?

Z góry pięknie dziękuję za propozycje. 😀

Napisano

Całkiem fajny, ale szosę mam obecnie z tym że nie do końca w geometrii endurance, a przynajmniej nie takiej rozumianej wg obecnych standardów :) A chciałbym coś do czego będę mógł wsadzić szerszą oponę, tak 35c przynajmniej, chociaż nie ukrywam że jak by się dało do 40c wsadzić to by było super.

W mojej okolicy super gładkich asfaltów niestety jak na lekarstwo. Niemniej pięknie dziękuję za podpowiedź. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...