Nesin Napisano 26 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2021 Cześć, Przymierzam się do wymiany napędu z 3 na 1 z przodu. Czy mogę prosić Was o pomoc w doborze? Jestem zielony w tym temacie. Cena, dość budżetowe rozwiązania, ten rower nie jest do nie wiadomo czego 😉 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 26 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2021 A masz w nim rozbieralną korbę? Jeśli tak to zamiast środkowej zębatki dajesz tanią zębatkę narrow wide, zamiast blatu podkładki, usuwasz przerzutkę, manetkę i masz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nesin Napisano 26 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2021 Jeśli chodzi o to czy da się rozebrać zębatki z korby, to patrzyłem i są przynitowane na stałe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
To_JaT Napisano 26 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2021 Powiem ci, że to nie ma sensu. Nie bedzię to "+5 do stylu" a w rowerze do takich zastosowań jedynie ograniczeniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 27 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2021 9 godzin temu, Nesin napisał: Jeśli chodzi o to czy da się rozebrać zębatki z korby, to patrzyłem i są przynitowane na stałe. To tak naprawdę kosztem jest korba (ramiona), suport i zębatka. Korba - nie mam pojęcia co i za ile, czy dalej kwadrat czy sztywna oś, suport to do 50 złotych, zębatka pewnie podobnie, z Aliexpress za 30 idzie kupić, na Allegro pewnie drożej (jakikolwiek narrow wide, ilość zębów do wyboru, pod warunkiem że zmieści się w ramie. Najtaniej byłoby poszukać ramion korby 3 rzędowej na kwadrat, to powinna spasować z obecnym suportem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nesin Napisano 27 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2021 Korba jest to SRAM S200 trzyblatowy, z tarczami 22 / 32 / 42 zęby. Tutaj więcej info: https://katalog.bikeworld.pl/2018/web/produkt/rowery/mtb_650b_full/btwin/56938/rockrider_520_s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 27 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2021 No ale już pisałeś że jest nitowana, więc korba do wymiany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nesin Napisano 30 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2021 Więc tak, korba poszła do wymiany na Korba SunRace 1x8 Narrow Wide DECAS 32T, przerzutka tylna Sram X3, ta co była oryginalnie. Łańcuch SHIMANO CN-HG40 parę ogniw skróciłem. Kaseta Shimano Altus CS-HG31 8rz 11-32. Całość wygląda tak: Jeździ się dobrze, nic nie przeskakuje a przełożenia zmieniają się bez problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
To_JaT Napisano 1 Maja 2021 Udostępnij Napisano 1 Maja 2021 wrzuć zdjęcia raz jeszcze bo nie wyświetlają sie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.