Amarider Napisano 26 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2021 Cześć, jako iż mam przesuniętą linie łańcucha zbyt mocno w prawo, na wyższych przełożeniach są duże przekosy i napęd chodzi głośno. Podkładkę spod suportu przełożyłem już na drugą stronę. Między zębatką, a ramą zostało jeszcze kilka mm. Wpadł mi pomysł aby dorobić na zamówienie zębatkę, która była by przesunięta w stronę ramy o te 4~5mm. Czy te kilka milimetrów widocznie wpłynie na linie łańcucha? Znacie kogoś kto by takową zębatkę dorobił? Jaka jest minimalna odległość przedniej zębatki od ramy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 26 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2021 A co to za korba? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarider Napisano 26 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2021 Slx m7100 52mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leejoonidas Napisano 26 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2021 Chcesz dorobić do korby zębatkę z offsetem 4-5mm? Lepiej sprzedaj tą korbę i kup nową korbę MT510 a wtedy będziesz mógł sobie podkładkami za kilkadziesiąt groszy za sztukę regulować odsadzenie zębatki od ramion korby i dzięki temu ustawisz linię łańcucha taką jaką będziesz potrzebował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 26 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2021 No to jak kupować nową korbę to od razu pod linię jaka potrzebna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leejoonidas Napisano 26 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2021 To jaką Zenek proponujesz korbę? Może którąś z poprzednich modeli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.