xhyPexx Napisano 26 Kwietnia 2021 Napisano 26 Kwietnia 2021 Szybkie pytanie czy są przerzutki shimano w systemie shadow + do napędu 9 rzędowego, bo tylko pod 10 rzędowe widziałem. Jaką przerzutkę polecicie, która dobrze napina łańcuch, bo moja już swoje przeżyła i łańcuch mi co chwilę spada na dropach. Kaseta 9 rzędów 36--11 Blat Narrow wide 36
Dokumosa Napisano 26 Kwietnia 2021 Napisano 26 Kwietnia 2021 Shimano do 9rz nie ma przerzutki sh+ więc są bez sprzęgła. Najmocniej z dostępnych ciągnie deore m592 ale ma długi wózek więc łańcuch i tak będzie się telepał. 9rz ze sprzęgłem ma sunrace i niektóre chińczyki.
leejoonidas Napisano 26 Kwietnia 2021 Napisano 26 Kwietnia 2021 Przerzutki SunRace SUNRACE M900 ze sprzęgłem mają tak zwany montaż bezpośredni i są przystosowane do haków odchylonych do tyłu roweru ale przy tak małej kasecie to nie będzie miało znaczenia. Microshift Advent 9speed jest dobrą propozycją lecz drogą. Można również połączyć przerzutkę Shimano shadow + z manetką Sram Trigger 9speed i będzie to działać dość dobrze.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.