thomash Napisano 26 Września 2005 Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Moje alivio ma juz 2000km, i działa dalej jak nowa, nic się nie zmieniło bardzo lekko i płynnie przerzuca . Oby jak nadlużej tak się trzymała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajonc Napisano 26 Września 2005 Udostępnij Napisano 26 Września 2005 mam alivio rocznik 98 przejechane prawie 7000 i dziala jak masełko mimo ze nie unikam deszczu i czasem błota tylko czasem ja przetre i naoliwie niekiedy nie potrzebuje zadnego XT oczywiscie zlapala odrobine luzu na haku ale to nieprzeszkadza w uzytkowaniu mysle ze jescze pociagnie raz tyle polecam ,tylko niewiem jak sie sprawuja nowe roczniki ale tamten nie do zdarcia. dziuekuje pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BikerFG Napisano 27 Września 2005 Udostępnij Napisano 27 Września 2005 moja Alivio ma przejechane prawie 4 tys. km, troche jest poobcierana, ale dziala caly czas bez zarzutow, nawet nie wymagala regulacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coala Napisano 27 Września 2005 Udostępnij Napisano 27 Września 2005 ale 2tys km, 2tys nierówne, bo wystarcz ze pojezdzisz przez miesiac po pisaszczystych lasach potem pare dni po blotnistych gorach, i kazda przezutka choc troche sie rozreguluje i zanieczysci, mi akurat po tych zadaniach dziala ok ale musialem podreguowac troche i przeczyscic teraz widze ze panceryki sie rozwalily Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
topol Napisano 27 Września 2005 Udostępnij Napisano 27 Września 2005 suma sumarum ,nic dodać nic ująć.Stary shimano jednak daje znac o sobie ppierwasza klasa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BikerFG Napisano 28 Września 2005 Udostępnij Napisano 28 Września 2005 ale 2tys km, 2tys nierówne, bo wystarcz ze pojezdzisz przez miesiac po pisaszczystych lasach potem pare dni po blotnistych gorach, i kazda przezutka choc troche sie rozreguluje i zanieczysci, mi akurat po tych zadaniach dziala ok ale musialem podreguowac troche i przeczyscic teraz widze ze panceryki sie rozwalily no wiadomo... czyszcze ja bo nie jezdze tylko po asfalcie, w wiekszosci to lasy i pola o kazdej porze roku, od czasu do czasu gory i serio nie pamietam kiedy ja ostatnio regulowalem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xelibri Napisano 3 Października 2005 Udostępnij Napisano 3 Października 2005 moje alivio ma dopiero prawie 2500 km. i chodzi jak na razie spoko. z tego co widze jest lepsza od deorki mojego kumpla ( przejechala chyba 1000 km i lipa ) a wiec ALIVIO rzadzi a na przyszly sezon XT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShK Napisano 3 Października 2005 Udostępnij Napisano 3 Października 2005 wiec ALIVIO rzadzi ZGADZAM SIE W 100% :!: :!: :!: :!: :!: 8) hehehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianYukon Napisano 9 Października 2005 Udostępnij Napisano 9 Października 2005 moje alivio ma dopiero prawie 2500 km. i chodzi jak na razie spoko.z tego co widze jest lepsza od deorki mojego kumpla ( przejechala chyba 1000 km i lipa ) a wiec ALIVIO rzadzi a na przyszly sezon XT :P o rany jak mnie denerwuja takie posty... to ja ci powiem ze moja deorka ma ponad 1000km i chodzi SUPER i co?wszystko zalezy od tego jak sie jezdzi..niedlugo dojdzie do tego z altus bedzie lepszy od xt..bo"mojemu koledze sie popsula xt a moj altus chodzi tyle ze co robil na tym xt to nikogo nieinteresuje p.s a tak pozatym to witam rowerzyste z mojego miasta z jakiej dzielnicy jestes? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
topol Napisano 10 Października 2005 Udostępnij Napisano 10 Października 2005 Zastanawiam sie czy jest jakis sens w wymianie spreżyny i kółek /zebatek/ bo jak na razie nie moge za cholere nigdzie tego znależć by kupić.Kółka sie juz przetarły sprężyna też przydała by sie nowa,cała reszta jest w jak najbardziej idealnym stanie,wiec po co zaraz nowa przerzutka:?: Wymienialiście te rzeczy kiedyś :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krezystof Napisano 25 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2005 Ja mam z roku '03 tą przerzutkę i nie narzekam, ma 7311 km i tylko było po 7 tys. km rozkręcić kółka, ładnie wyczyścić i nasmarować od nowa smarem stałym, bo piszczała na 7 a tak to ładnie chodzi. POLECAM P.S i ten wygląd to tego ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek29 Napisano 30 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2005 Ja mam z roku '03 tą przerzutkę i nie narzekam, ma 7311 km i tylko było po 7 tys. km rozkręcić kółka, ładnie wyczyścić i nasmarować od nowa smarem stałym, bo piszczała na 7 a tak to ładnie chodzi. POLECAM P.S i ten wygląd to tego ;-) oj wygląd to alivio ma piękny (szczególnie czarny) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebekfireman Napisano 1 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2006 Zastanawiam sie czy jest jakis sens w wymianie spreżyny i kółek /zebatek/ bo jak na razie nie moge za cholere nigdzie tego znależć by kupić. Ja mam dokłądnie ten sam problem. Nie mogę nigdzie znaleźć kółek - tzn. znalazłem ale w przerażających cenach. Chyba jedyne co mi zostaje to szukać tanio na Allegro używanych przerzutek z dobrym stanem kółeczek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uruk-hai Napisano 14 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2006 W przeciwieństwie do przodu - bleeeee - to tył jest bardzo dobrym rozwiązaniem (cana/jakość), po pewnym czasie wysiadają kółeczka ale poza tym gdyby nie gałąź która pogięła pantograf pewnie bym jeszcze jej nie wymieniał - przebieg około 10 000km (raczej mniej) Ma jedną wadę - nie obsługuje kasety z trybem 34 (ale ja na czmś takim nie jeżdżę) - górne kółko ociera wtedy o tą zębatkę, największa zębatka to 32 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spider Napisano 26 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Moja olivka ma kilka tys przebiegu ,zeby nie rysy jest jak nówka. Poniżej foto :030: ze swojej strony polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QWEY564 Napisano 26 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Ja mam osprzęt Alivio '05 i działa bez zarzutu(po ok 1500km). Polecam ale wszystko moim zdaniem zależy od zębatek, typu i stylu jazdy, dbania o zachowanie czystości itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SpiderMAN Napisano 29 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2006 Moje Alivio z 2005 ma 1900km przejechane i zero problemow. Z tymze ja dbam o sprzet, po kazdej jezdzie, zwlaszcza zima, wszystko rozbieram i smaruje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikezaglebie Napisano 2 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2006 Ja mam 3500 na Alivio `05 zero dbania tylok smarowanie od czasu do czasu ekspolatacja głównie na asfalcie zero luzów wszystko chodiz jak należy.Brawa dla Shimano Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekW Napisano 14 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Mam nadzieje , ze moje Alivio bedzie sie sprawowac tak jak piszecie mam przerzutke tył Alivio 05 , korbe 06 , kasete 11-32 05 i lancuch doopiero kupie DOpisze sie tu po sezonie hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
theDAMIstrzu Napisano 15 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 Zastanawiam sie czy jest jakis sens w wymianie spreżyny i kółek /zebatek/ bo jak na razie nie moge za cholere nigdzie tego znależć by kupić.Kółka sie juz przetarły sprężyna też przydała by sie nowa,cała reszta jest w jak najbardziej idealnym stanie,wiec po co zaraz nowa przerzutka:?: Wymienialiście te rzeczy kiedyś :?: Nie ma żadnego sensu wymiana kółeczek.. sprężyny może i tak ale to eleent trwały który raczej wytrzyma dłużej niż sama przerzutka. Kółeczek nie ma sensu wymieniać, bo nie mają żadnych ciężkich obciążeń i mogą dobrze pracować nawet przy maxymalnie zjechanych ząbkach, jedyne co można zrobić to wyczyścić je od czasu do czasu i naoliwić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blizzard Napisano 26 Marca 2006 Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 A jak się sprawuje Alivio '06? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MATYS Napisano 6 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Lepsza jest alivio 2005 czy 2006? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomash Napisano 6 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Na to pytanie ciężko odpowiedzieć, opinie o 2005 świadczą o tym że bardzo dobrze się spisuje, a modelu 2006 jeszcze nikt nie miał okazji dobrze przetestować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShK Napisano 6 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 mysle ze jesteli chodzi o parametry techniczne sa bardzo podobne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MATYS Napisano 6 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Czyli coś takiego można spokojnie kupić do lekkiego XC? http://www.allegro.pl/item95810918_nowa_pr...alivio_tyl.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi