JaroIIIWielki Napisano 26 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2021 Witam, Jestem użytkownikiem bezprzewodowego licznika SIGMA BC 8.12 ATS od kilku sezonów. W tym roku po wymianie baterii i ogólnej konserwacji brak komunikacji ( nie wyświetla prędkości, km itd ). Odległość czujnika jest ok. Jakieś podpowiedzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 26 Kwietnia 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2021 Miałem to samo w modelu 1106 DTS - po kilku latach zrobił się kapryśny... W niektórych Sigmach jest problem ze zbyt małym zasięgiem. Jest możliwe zakłócanie sygnału analogowego przez urządzenia znajdujące się zbyt blisko, ale w moim przypadku to raczej nie miało miejsca, a Sigma zamieniła się w zwykły zegarek 😉 Co ciekawe, to również z przewodowym BC 1200 miałem problemy - może po 2 latach przestał normalnie działać, raz liczył, raz nie liczył... Także nieco się przez to uprzedziłem do Sigmy, choć oczywiście dopóki liczniki działały, to byłem zadowolony. Można jeszcze pokombinować z podstawką, choć gwarancji nie ma, że z nową wszystko wróci do normy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaroIIIWielki Napisano 26 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2021 Czyli wymiana na nowszy model😁 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 26 Kwietnia 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2021 Najlepiej jakiś STS, czyli kodowany cyfrowo. Ewentualnie prosty licznik GPS, ale i tu czasem jest loteria... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Maja 2021 Udostępnij Napisano 4 Maja 2021 Ja wróciłem do przewodowej sigmy z powrotem, choć powinienem był tę markę kopnąć w zadek, podobnie uprzedzony jak kolega Kriss, właśnie po jej modelu 1200WL Po roku coraz bardziej traci kontakt z bazą, aż w końcu w zeszłym roku tak mnie wpienił ten licznik, że wylądował w koszu. Trzymam markę, bo podoba mi się prostota obsługi i kilka funkcji, które mi w zupełności wystarczają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.