Agromajster Napisano 26 Kwietnia 2021 Napisano 26 Kwietnia 2021 cześć wszystkim, jakiś czas temu kupiłem sobie nowego Horneta i jak wiadomo, fabrycznie są w nim zamontowane hamulce Tektro HD-M275, które mają turbo długie klamki i bardzo kiepsko mi się z nimi jeździ, bo muszę trzymać dźwignię dwoma palcami, a przez to nie mam pewnego chwytu kierownicy, co nie jest fajne przy zjazdach. W związku z tym przyszedł mi do głowy pomysł, aby założyć do tych hebli klamki Deore M6100 (a w przyszłości, jak będzie mnie stać, dokupić zaciski M6120 czy coś). Stąd moje pytanie czy klamki Deore z zaciskami od tych Tektro będą ze sobą grać i czy odczuję jakąś różnicę w hamowaniu? Z góry dzięki za odpowiedź. Cytuj
To_JaT Napisano 26 Kwietnia 2021 Napisano 26 Kwietnia 2021 Odsuń klamkę wgłąb kiery. Nie marnuj kasy na klamki tylko odrazu kup nowe całe hamulce z zaciskiem bo same klamki nie dadzą ci dużej różnicy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi