lezbron Napisano 26 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2021 Witam, Ostatnio ukradli mi tylne koło z cały osprzętem. Po długim szukaniu kupiłem koło na piaście: SHIMANO FH-MT400-B, 12x148mm. Poprzedni właściciel mówił, że miał zamontowana sztywną oś i nie wie jaka będzie pasowała do mojej ramy. Jeśli chodzi o rower to jest to Kross Level 2.0 Wcześniej z tego co pamiętam to była szybkozłączka do piasty. Pytanko co muszę kupić/wymienić żeby to w końcu zmontować? Z góry dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 26 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2021 To koło nie pasuje. Musiałbyś wymienić w nim piastę, ale to bez sensu. Lepiej koło. Potrzebujesz standardowe 135x9, albo QR9. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lezbron Napisano 26 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2021 Czemu bez sensu zmienić piastę? Bardziej się opłaca kupić całe koło z dobrą piastą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 26 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2021 Co za pytanie? Popatrz za ile można kupić używki w miarę przyzwoite ( a są, nie wiem jak Ty szukałeś ) z QR9 a ile wyniesie koszt tego co masz + piasta + szprychy + przeplecenie. Policz sobie, chociaż tu nie ma co liczyć, bo wiadomo, że będzie drożej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.