Lupi Napisano 26 Kwietnia 2021 Napisano 26 Kwietnia 2021 Witam kieruję się tu z takim pytaniem Chciałbym kupić rower dartmoor primal z 2019 roku Ponieważ na chwilę obecną stać mnie na tylko coś takiego a po mniej więcej roku wymienić na ramę na ramę do enduro w pełnym zawieszeniu i czy to się opłaca i czy to dobry pomysł Cytuj
KSikorski Napisano 26 Kwietnia 2021 Napisano 26 Kwietnia 2021 Kupno bogato wyposażonego primala, a jak budżet pozwoli dokupienie ramy bluebirda jest IMHO lepszym pomysłem niż kupno biednego bluebirda. Cytuj
m0d Napisano 26 Kwietnia 2021 Napisano 26 Kwietnia 2021 A przełoży niby graty z jednego do drugiego tak 1:1? :) Cytuj
MikeSkywalker Napisano 26 Kwietnia 2021 Napisano 26 Kwietnia 2021 Spokojnie przerzucisz sobie wszystko do ramy FS, stery mogą nie pasować ale stare można sprzedać razem z ramą, częsta praktyka. Czasem łańcuch jest za krótki jakby nowa rama miała dłuższe tylne widełki. Podobnie z przewodem tylnego hamulca - może (ale nie musi) braknąć. Czy się opłaca - nie wiem. Kwestia tego za ile sprzedasz Primala i za ile kupisz ramę FS. Może się okazać że lepiej sprzedać cały rower i kupić cały rower. Cytuj
KSikorski Napisano 26 Kwietnia 2021 Napisano 26 Kwietnia 2021 Godzinę temu, m0d napisał: A przełoży niby graty z jednego do drugiego tak 1:1? Primal-Bluebird przerzuca się 1:1. Cytuj
Lupi Napisano 26 Kwietnia 2021 Autor Napisano 26 Kwietnia 2021 Okej a czy jest jakaś inna opcja niż blueprint bo jego geometria jakoś mi nie siada Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi