ArturEX Napisano 24 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2021 Cześć! przy próbie napompowania dampera FOX Float RP2 uciekło powietrze. Nie jestem w stanie go dobić... pompka działa, pompuje prawidłowo widelec a nie chce przekazać powietrza do dampera. Da się coś z tym zrobić bez rozbierania całości? Pierwsza myśl, jaka mi przyszła to głowy to oddać do serwisu, ale może jest jakiś trik lub zwyczajnie zablokował się wentyl...? Będę wdzięczny za sugestie. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siejak1 Napisano 24 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2021 Zacząłbym od nowego wkładu wentyla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturEX Napisano 24 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2021 Dzięki za sugestie - to się wymienia odkręcając cały wentyl? Znalazłem cały wentyl do RP2 ale to coś kosztuje 180 zł :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2021 Wkład. Tak jak w samochodzie, chyba nawet jest taki sam. W sklepie motoryzacyjnym kupisz kluczy i wentyl za grosze. No chyba że do Damperów używa się innych wkładów, ale wątpię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 24 Kwietnia 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2021 Tak w ogóle to jaskie ciśnienie pokazuje manometr? Wbija powietrze do środka i ucieka przy odkręcaniu zaworka pompki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturEX Napisano 24 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2021 (edytowane) Zero i nie jest w stanie niczego dobić niestety... w momencie gdy wszystko działało, zacząłem pompować i nagle wypchnęło mi rączkę pompki, do tego stopnia, że nie byłem w stanie jej wcisnąć. Edytowane 24 Kwietnia 2021 przez ArturEX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siejak1 Napisano 24 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2021 Prawdopodobnie wentyl stoi, jak wyżej powinien samochodowy pasować, wkrętak z wkładem kupisz za 15zł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturEX Napisano 24 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2021 Spróbuje coś pokombinować - dziękuje za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturEX Napisano 26 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2021 Cześć! mala aktualizacja: udało się zdobyć i wymienić wkład (całe 2 zł wraz z kluczykiem okazało się, że wkład i wentyl są dobre. wadliwa jest pompka, która miała być wspaniała i „pro”. Nie obwiniałem jej bo powietrze normalnie się przedostaje, niemniej nie działa to na wentylach. kupiona nowa, temat do zamknięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2021 A co to za pompka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturEX Napisano 27 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2021 Firmy „PRO”. Mam jak najgorsze zdanie na jej temat niestety (https://allegro.pl/oferta/pompka-do-amortyzatorow-pro-performance-400psi-10077868081). Wytrzymała od Czerwca 2020… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 27 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2021 Kup jakąś markową, np. Rock Shox, Topeak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi