BournePL Napisano 21 Kwietnia 2021 Napisano 21 Kwietnia 2021 Cześć Piszę po raz pierwszy także przy okazji się witam Poszukuję butów SPD, możliwie jak najszerszych i wysokich w podbiciu. Typ - trekking i jazda codzienna, ale przy mojej nodze przyjmę cokolwiek Sporo już poczytałem, poznajdowałem modele, ale albo nie umiem ich znaleźć w sklepach, albo wyprzedane. Czytałem o wersjach wide os shimano, czy sidi, ale ich nie znalazłem dostępnych. Dziś przyszły do mnie Shimano MT34, r 47 (normalnie chodzę w 45) i prawie by były, ale po godzinie chodzenia po domu czuję już duży dyskomfort. Po wyjęciu wkładki jest ok, ale chodzić się w tym tak nie da. Mierzyłem też Bontrager Solstice, ale tego za bardzo nie jestem w stanie włożyć na stopę. Czy ktoś z was jest w stanie w tym pomóc - podać jakiś model (dostępny w jakimkolwiek sklepie) tudzież sklep z dużym wyborem butów (lokalizacja najlepiej Śląsk, ale w desperacji jestem w stanie pojechać daleko). z góry dziękuję Marcin Cytuj
BPatryS Napisano 5 Czerwca 2021 Napisano 5 Czerwca 2021 Hej przede wszystkim jak przez neta zamawiasz to zmierz sobie stopę pod rozmiar wkładki i wtedy dopiero zaczynasz szukać co cię interesuje a nie na odwrót.Jak chcesz wygodę to Buty z włóknem szklanym,carbonem i jeszcze inną podeszwą nie są wygodne a przekazują moc na korby. Później zacznie się zabawa z ustawieniem jeśli masz spd a jak nie to też się prawie zawsze coś znajdzie, pozdrawiam. Cytuj
hulk14 Napisano 23 Sierpnia 2021 Napisano 23 Sierpnia 2021 Prawdopodobnie już kupiłeś, ale... można kupić wkładki pod niskie/wysokie podbicie. Tych bardziej znanych producentów nieco kosztują. Osobiście kupiłem wkładki bontragera i jest lepiej niż w przypadku oryginalnych wkładek. Są 3 rodzaje do wyboru. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi