BournePL Napisano 21 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2021 Cześć Piszę po raz pierwszy także przy okazji się witam Poszukuję butów SPD, możliwie jak najszerszych i wysokich w podbiciu. Typ - trekking i jazda codzienna, ale przy mojej nodze przyjmę cokolwiek Sporo już poczytałem, poznajdowałem modele, ale albo nie umiem ich znaleźć w sklepach, albo wyprzedane. Czytałem o wersjach wide os shimano, czy sidi, ale ich nie znalazłem dostępnych. Dziś przyszły do mnie Shimano MT34, r 47 (normalnie chodzę w 45) i prawie by były, ale po godzinie chodzenia po domu czuję już duży dyskomfort. Po wyjęciu wkładki jest ok, ale chodzić się w tym tak nie da. Mierzyłem też Bontrager Solstice, ale tego za bardzo nie jestem w stanie włożyć na stopę. Czy ktoś z was jest w stanie w tym pomóc - podać jakiś model (dostępny w jakimkolwiek sklepie) tudzież sklep z dużym wyborem butów (lokalizacja najlepiej Śląsk, ale w desperacji jestem w stanie pojechać daleko). z góry dziękuję Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BPatryS Napisano 5 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2021 Hej przede wszystkim jak przez neta zamawiasz to zmierz sobie stopę pod rozmiar wkładki i wtedy dopiero zaczynasz szukać co cię interesuje a nie na odwrót.Jak chcesz wygodę to Buty z włóknem szklanym,carbonem i jeszcze inną podeszwą nie są wygodne a przekazują moc na korby. Później zacznie się zabawa z ustawieniem jeśli masz spd a jak nie to też się prawie zawsze coś znajdzie, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hulk14 Napisano 23 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2021 Prawdopodobnie już kupiłeś, ale... można kupić wkładki pod niskie/wysokie podbicie. Tych bardziej znanych producentów nieco kosztują. Osobiście kupiłem wkładki bontragera i jest lepiej niż w przypadku oryginalnych wkładek. Są 3 rodzaje do wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi