Matzat Napisano 21 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2021 witam wszystkich! Od kilku miesięcy używam latarki firmy mvave apollon ultra 900. Latarka Sprawuje się znakomicie, jedyna wada jest jej akumulator, który trzyma 2 lub 3 godziny w zależności od użytkowania (i wiem. To normalne przy najwyższym stopniu oświetlenia) stąd moje pytanie. Czy jest możliwość dokupienia przejściówki z 'bolczyka' na wyjście usb? I podłączenie do powerbanka? Czy taki pomysł by wypalił? Jeżeli tak to podlinkujcie jakiejś przejściówki/adaptery.szukam i nic nie mogę znaleźć. Za wszelkie rady dziękuję! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2021 Ten "bolec" ma średnicę zewnętrzną i wewnętrzną, musisz ją znać, np. 1,5mm/3.5mm etc. Szukaj na allegro jako "kabel USB DC" Jak nie znasz średnic bolca, można kupić kilka tych kabli bo są tanie albo coś markowego Kabel USB zasilający -> DC 3.5 x 1.35 mm (M) kątowy 90'' 1.5M Delock 83577 w NET-S.pl ( z wtykiem prostym albo kątowym). Można też kupić kabel USB i do tego osobno spasować z wtykiem zasilającym (o ile Twoja ładowarka ma bolec niestandardowy sprawdzić ich kilka). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 22 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2021 Nie kupujcie w net-s, robią ludzi w wała na zwrotach towarów dorzucając opłaty za czyszczenie, utratę wartości produktu. A tak w temacie, to nie wiem jak lampka zareaguje na zasilanie z powerbanka. Z tego co widzę, akumulator ma na 8,4V (przypuszczam że nominalnie jednak coś w okolicy 7,4V, dwa ogniwa litowe w szeregu), standardowe usb daje 5V. Jeżeli lampka ma dobry układ zasilania, to sobie poradzi z niższym napięciem ale będzie ciągnąć więcej amperów. Jeżeli ma kiepski, to będzie świecić słabiej. Jeżeli ma bardzo dobry, to może w ogóle nie świecić, bo stwierdzi, że akumulator wyczerpany lub przełączy się w jakiś oszczędny tryb. Jak jest ładowany ten akumulator, z usb, z dedykowanej ładowarki? Jak z usb, to może tam się wpiąć z powerbankiem? Można jeszcze pójść w stronę zrobienia własnego pakietu. Można kupić gotowe koszyki na 2 ogniwa litowe połączone szeregowo. Kwestia podłączenia kabla z właściwą wtyczką i posiadania ładowarki do ogniw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtasin Napisano 22 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2021 Testowałem takie rozwiązanie, kiedy mi się rozmoczył pakiet baterii na wyjeździe, kupiłem w końcu puszkę na 4 baterie 18650, z napięciem 8,4 V na wyjściu DC i wyjściem usb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.