bunio244 Napisano 21 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2021 Cześć, Tak się składa, że kaseta i łańcuch w moim Kands Maestro wymagają już wymiany. Obecnie mam zamontowaną kasetę Shimano CS-HG41-8aw, a łańcuch to Accent AC-881 Pro (wcześniej miałem łańcuch Shimano CN-HG40). Niestety oba produkty nie są dostępne do kupienia, więc muszę znaleźć alternatywę. Szukam czegoś w podobnej półce cenowej, kaseta 8 rzędowa 11-32 i łańcuch na 116 ogniw. Co polecacie? Zastanawiałem się nad łańcuchem KMC X8 oraz kasetą Shimano CS-HG51, ale nigdzie nie jest dostępna. Byłbym wdzięczny za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 21 Kwietnia 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2021 Wybór ok, z dostępnością bywa teraz różnie. Możesz szukać jeszcze HG-200 lub iść w kasety z Ali - VG lub Sunshine. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remover Napisano 21 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2021 No bez przesady, archiwalne napędy są w miarę dostepne . Na allegro, bo nie chciało mi sprawdzać sklepy, są z dostawą z Polski HG41/50/51 - 28,30,32,34. Ceny natomiast jak to teraz mocno chore. Jak się nie pali, kupić na ali - Sunrace, Sunshine, ZTTO. Łańcuch X8/X9. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bunio244 Napisano 21 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2021 @bogus92 A czy przypadkiem HG-200 to nie jest klasa niżej? @remover dlaczego archiwalne? już ich nie produkują? Widziałem na allegro, ale ceny wydały mi się absurdalne, co najmniej 3 razy wyższe niż powinny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 22 Kwietnia 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2021 Jest niżej, ale w praktyce różnica to tylko inne wykończenie kasety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.