Skocz do zawartości

[opinie] Kasety sunshine z chin

Setorix

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, wszyscy wiemy jak wyglądają ceny części rowerowych na rynku. Od jakiegoś czasu się rozglądam za kasetą 9rz. w ludzkiej cenie i trafiłem na kasety sunshine na aliexpress.

Mieliście styczność z takowymi? Jak z wytrzymałością? Bo cena jest atrakcyjna jak na teraz a aktualnych opinii na forach brak. 

Z kaseta Sunshine do czynienia nie miałem. Obecnie od miesiące założoną mam kasetę z Ali firmy Bolany, którą kupiłem za 9$. Jak na razie narzekać nie mogę - sprawuje się bardzo dobrze i powinno być OK. Do tego łańcuch z Ali firmy Deemount za 7$ - cały niklowany... na razie też sprawuje się super i mam nadzieję że nie wyciągnie się szybko jak guma od gaci.

lanuch.jpg

Właśnie o to chodzi ze kasety 9rz są prostymi częściami, w których jakakolwiek precyzja wykonania się mało liczy i 150zl za kasetę alivio to troche cena z kosmosu jak dla mnie. Dzięki @sebekfiremanpoczytam sobie o tej Bolanie, ale chętnie posłucham innych z jakimi chińskimi wynalazkami mieli do czynienia :D 

4 godziny temu, Setorix napisał:

Właśnie o to chodzi ze kasety 9rz są prostymi częściami, w których jakakolwiek precyzja wykonania się mało liczy i 150zl za kasetę alivio to troche cena z kosmosu jak dla mnie. Dzięki @sebekfiremanpoczytam sobie o tej Bolanie, ale chętnie posłucham innych z jakimi chińskimi wynalazkami mieli do czynienia :D 

Dobre opinie zbierały też kasety (i łańcuchy) VG z Ali. Z chińskich wynalazków to super są chińskie pedały SPD Zeray - dużo lepsze od Shimano i tańsze. Teraz też testuję korbę na zewnętrznych łożyskach JinKunXC - jak na razie jestem bardzo zadowolony. Na dniach będę miał też amortyzator powietrzny Bolany kupiony za ok. 70$.

3 godziny temu, bogus92 napisał:

Ile na tym przejechałeś? Jak możesz to wykonaj jakiś pomiar wyciągnięcia po X przebiegu.

na razie jakieś 500 km w różnorodnym terenie. Na pewno później pomierzę jak się wyciąga.

Właśnie widziałem gdzieś te pedały i się zastanawiałem czy nie przetestować bo moje m520 są już dosyć mocno wyjechane, testuję carbonowe siodło toseeka polecane przez Trace Velo i po 2kkm nie ma z nim żadnych problemów dlatego z checią potestuję wiecej rzeczy z chin bo da się tam kupić fajne rzeczy za niskie ceny

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...