Setorix Napisano 19 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2021 Cześć, wszyscy wiemy jak wyglądają ceny części rowerowych na rynku. Od jakiegoś czasu się rozglądam za kasetą 9rz. w ludzkiej cenie i trafiłem na kasety sunshine na aliexpress. Mieliście styczność z takowymi? Jak z wytrzymałością? Bo cena jest atrakcyjna jak na teraz a aktualnych opinii na forach brak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebekfireman Napisano 20 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2021 Z kaseta Sunshine do czynienia nie miałem. Obecnie od miesiące założoną mam kasetę z Ali firmy Bolany, którą kupiłem za 9$. Jak na razie narzekać nie mogę - sprawuje się bardzo dobrze i powinno być OK. Do tego łańcuch z Ali firmy Deemount za 7$ - cały niklowany... na razie też sprawuje się super i mam nadzieję że nie wyciągnie się szybko jak guma od gaci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 20 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2021 Z 9rz to bym spróbował. Tam nie ma takich tolerancji jak przy 12rz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Setorix Napisano 20 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2021 Właśnie o to chodzi ze kasety 9rz są prostymi częściami, w których jakakolwiek precyzja wykonania się mało liczy i 150zl za kasetę alivio to troche cena z kosmosu jak dla mnie. Dzięki @sebekfiremanpoczytam sobie o tej Bolanie, ale chętnie posłucham innych z jakimi chińskimi wynalazkami mieli do czynienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 20 Kwietnia 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2021 3 godziny temu, sebekfireman napisał: ... złożoną mam kasetę z Ali firmy Bolany... Do tego łańcuch z Ali firmy Deemount za 7$ - cały niklowany... Ile na tym przejechałeś? Jak możesz to wykonaj jakiś pomiar wyciągnięcia po X przebiegu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 20 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2021 Ja mam wrażenie, że jak kaseta jest stalowa to raczej łańcuch się liczy bo kaseta to wytrzyma. Przy 11rz, 12rz to miałbym obawy ale przy 9 to bym ryzykował te 60 złotych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebekfireman Napisano 20 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2021 4 godziny temu, Setorix napisał: Właśnie o to chodzi ze kasety 9rz są prostymi częściami, w których jakakolwiek precyzja wykonania się mało liczy i 150zl za kasetę alivio to troche cena z kosmosu jak dla mnie. Dzięki @sebekfiremanpoczytam sobie o tej Bolanie, ale chętnie posłucham innych z jakimi chińskimi wynalazkami mieli do czynienia Dobre opinie zbierały też kasety (i łańcuchy) VG z Ali. Z chińskich wynalazków to super są chińskie pedały SPD Zeray - dużo lepsze od Shimano i tańsze. Teraz też testuję korbę na zewnętrznych łożyskach JinKunXC - jak na razie jestem bardzo zadowolony. Na dniach będę miał też amortyzator powietrzny Bolany kupiony za ok. 70$. 3 godziny temu, bogus92 napisał: Ile na tym przejechałeś? Jak możesz to wykonaj jakiś pomiar wyciągnięcia po X przebiegu. na razie jakieś 500 km w różnorodnym terenie. Na pewno później pomierzę jak się wyciąga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Setorix Napisano 20 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2021 Właśnie widziałem gdzieś te pedały i się zastanawiałem czy nie przetestować bo moje m520 są już dosyć mocno wyjechane, testuję carbonowe siodło toseeka polecane przez Trace Velo i po 2kkm nie ma z nim żadnych problemów dlatego z checią potestuję wiecej rzeczy z chin bo da się tam kupić fajne rzeczy za niskie ceny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
provayder Napisano 21 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2021 @sebekfireman Te pedały Zeray to model ZP-108S??? Jak wygląda sprawa z ewentualnym serwisem tych pedałów??? Da się to rozebrać i przesmarować przy pomocy standardowych narzędzi??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 21 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2021 18 godzin temu, sebekfireman napisał: super są chińskie pedały SPD Zeray - dużo lepsze od Shimano w czym są lepsze jeśli to nie żółta tajemnica? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Setorix Napisano 21 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2021 Pewnie kwestia tego, że są 100g lżejsze od m520, tańsze i podobno (a przynajmniej ludzie tutaj na forum tak pisali) później łapią luzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 21 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2021 Ciekawe na czym zaoszczędzili i jak to bezpieczne. Bo 100g to sporo ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Setorix Napisano 21 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2021 Z tego co widzę na zdjęciach to jest tam o wiele więcej jakiegoś tworzywa niż w 520 i oś ma mniejszą średnice. Poza tym są aluminowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luker7 Napisano 23 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2021 i chyba mają łożyska ślizgowe więc krócej to pożyje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.