Gość Napisano 16 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2021 Przeglądając net znalazłem przypadkowo taki licznik https://kross.eu/pl/akcesoria/akcesoria-rowerowe/liczniki/licznik-krc-222cw Funkcje ogólne: Analogowy wskaźnik prędkości, Auto ON/OFF, Auto Scan, Jednostki metryczne / imperialne, Licznik spalonych kalorii, Podświetlenie, Ślad węglowy, Termometr, Ustawienia dla 2 koła Tak się zastanawiam, czy to już nie jest jakaś paranoja z tą ekologią? Jadąc rowerem mam się zastanawiać jeszcze ile CO2 emituję??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtasin Napisano 16 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2021 To na pewno element wielkiego projektu depopulacji, bo jak sobie zdasz sprawę z tego, ile emitujesz dwutlenku węgla, to może w końcu zaczniesz myśleć o samobójstwie, a jak się jeszcze porządnie nasłuchasz Wajraka, to na bank pojedziesz do lasu z dobrym sznurem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszczak0 Napisano 16 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2021 Może nie trzeba będzie jechać do lasu zanieczyszczać go -przecież mamy covid już do wczoraj uśmiercił 60tyś. rodaków . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nctrns Napisano 16 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2021 2 godziny temu, Thomlodz napisał: Jadąc rowerem mam się zastanawiać jeszcze ile CO2 emituję?? 🤦♂️ Ta funkcja pokazuje ile co2 byś wyemitował, gdybyś przejechał ten sam dystans samochodem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2021 https://kross.eu/files/pliki_do_pobrania/KRC_222CW_liczniki.pdf W instrukcji jakoś nie widzę wyjaśnienia co oznacza ten ślad węglowy. No OK, niech będzie porównanie z samochodem, ale na grzyba mi to? Jadąc rowerem interesuje mnie przede wszystkim prędkość i dystans. Oraz jeszcze mapa w przypadku nawigowania. Przydaje się tez temperatura. Dla sportowców ważna jest kadencja, no i moc - ale wymaga to drogiego sprzętu. Natomiast co do meritum sprawy to niedługo jeszcze zaczną montować w siodełkach czujniki CO2 i metanu - w wiadomych celach. A naiwni pewnie będa kupować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2021 Kolejna głupia funkcja i tyle. Raczej nie jest to licznik skierowany do sportowców. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 16 Kwietnia 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2021 W Sigmach od dawna jest funkcja obliczająca koszt zaoszczędzonego kosztu paliwa. Podobna, tylko że nie liczy emisji Co2, ale oszczędności w twardej walucie. Wniosek; Krossy dla ekologów, Sigmy dla oszczędnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.