playerOnlyOne Napisano 15 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2021 Cześć zmienilem lancuch w serwisie, i po wyjeździe przy mocnym pedałowaniu jak stalem coś strzelało, ale bylem pewny że jak nasmaruje bedzie dobrze, i nie było. Jest nowy łancuch, zębatka i korba. Tylko że przed oddaniem nie strzelało a po już tak. NIe wiem czy korbę rozkrecic i zobaczyć czy suport wymienić? A to też raczej nie łożyska w pedałach. Przy delikatnej jeździe nic nie strzela. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2021 Jest nowy łancuch, zębatka i korba.Co to dokładnie znaczy?Co tam jest nowego a co zostało stare z napędu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
playerOnlyOne Napisano 15 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2021 3 minuty temu, mechanikrowerowy1986 napisał: .Co to dokładnie znaczy?Co tam jest nowego a co zostało stare z napędu? Wydaje mi się, że tylko suport, i oś korby jeśli wlicza się do napędu. Skoro przed naprawą nie strzelało a po strzela to znaczy że cos uszkodzili pewnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 15 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2021 Serwis nie uprzedził że nowy łańcuch na używanej kasecie może przeskakiwać? Wrzuć zdjęcie czystej kasety w dobrej rozdzielczości i przy porządnym oświetleniu, bez łańcucha. Tak żeby było widać wszystkie zębatki mniej więcej tak: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
playerOnlyOne Napisano 15 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2021 Mam wolnobieg single speed, ale fakt faktem trochę ich wina że założyli stary łańcuch na nową zębatkę. Ale wymieniłem łancuch na nowy po nie wiecej jak dwoch kilometrach przejechanych. I to nie przeskakiwanie jest winą bo bym zauwazyl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kajmaczek78 Napisano 19 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2021 Najprawdopodobniej, łańcuch przy mocniejszym napięciu i szarpnięciu na starej kasecie w którym momencie przeskakuje, stąd te "strzały" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J67 Napisano 19 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2021 Nowa korba mogła zmienić linię łańcucha. Czy to identyczna marka i model? Jeśli nie, to zmierz. Sprawdź, czy koło prosto siedzi w ramie. Niektóre łańcuchy (np. Taya) muszą się ułożyć. Nowy, na nowych zębatkach trzeba mocno naciągnąć. Inaczej - spada. Jak przejedzie kilkaset km - jest poprawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.