Skocz do zawartości

[Adapter QR20 do QR9] - sens zakupu

Ksairo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam mam pytanie odnośnie adapterów podanych w tytule, jak to się sprawuje i czy ma to sens. Posiadam koło z piastą QR9 i chce kupić nowy amortyzator, który ma QR20. Nie stać mnie na nową piastę z taką osią, dlatego się pytam czy coś takiego ma sens. Oczywiście nie chcę tego rozwiązania na stałe, lecz tak na 2-3 miesiące, aż uzbieram na nową piastę.

Napisano

Mogę się mylić, ale takie adaptery chyba nie istnieją.

Napisano

Jakoś nie wzbudza to we mnie zaufania. Nie ze względu na konstrukcję, a zastosowanie. QR20 to już standard w widelcach do ciężkich zastosowań. Wsadzenie tam QR trochę się z tym kłóci.

No chyba że to ma być fajnie wyglądający rower do szlajania się po mieście.

Napisano

Używałbym roweru do skakania hopek po około 4 metry przelotu, i chciałbym spróbować polecieć hope 8m przelotu, a też tego zastosowania nie chce mieć cały czas tylko tak z max 2 miesiące żeby uzbierać na piastę.

Napisano

A mam jeszcze jedno pytanie. Jak się nie mylę, takie rozwiązanie w złym wypadku może doprowadzić do pęknięcia ośki, czy czegoś innego?

Napisano

Zamiast wydawać na adaptery, odkładaj na piastę.

Tylko wiesz że wymiana piasty wiąże się z wymianą szprych i nypli?

Co to w ogóle za rower? Jaki widelec kupiłeś?

Napisano

Rower to składany Giant AC. Amortyzator kótry kupiłem to Rock Shox Boxxer. A co do wymiany piasty to wiem z czym się to wiąże bo tylną musiałem wymienić z pół roku temu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...