Ksairo Napisano 15 Kwietnia 2021 Napisano 15 Kwietnia 2021 Witam mam pytanie odnośnie adapterów podanych w tytule, jak to się sprawuje i czy ma to sens. Posiadam koło z piastą QR9 i chce kupić nowy amortyzator, który ma QR20. Nie stać mnie na nową piastę z taką osią, dlatego się pytam czy coś takiego ma sens. Oczywiście nie chcę tego rozwiązania na stałe, lecz tak na 2-3 miesiące, aż uzbieram na nową piastę.
Gość Napisano 15 Kwietnia 2021 Napisano 15 Kwietnia 2021 Mogę się mylić, ale takie adaptery chyba nie istnieją.
KSikorski Napisano 15 Kwietnia 2021 Napisano 15 Kwietnia 2021 https://archiwum.allegro.pl/oferta/adapter-z-qr20-na-qr9-do-widelca-rst-w-wa-i5043637059.html Istnieją...
Gość Napisano 15 Kwietnia 2021 Napisano 15 Kwietnia 2021 Jakoś nie wzbudza to we mnie zaufania. Nie ze względu na konstrukcję, a zastosowanie. QR20 to już standard w widelcach do ciężkich zastosowań. Wsadzenie tam QR trochę się z tym kłóci. No chyba że to ma być fajnie wyglądający rower do szlajania się po mieście.
Ksairo Napisano 15 Kwietnia 2021 Autor Napisano 15 Kwietnia 2021 Używałbym roweru do skakania hopek po około 4 metry przelotu, i chciałbym spróbować polecieć hope 8m przelotu, a też tego zastosowania nie chce mieć cały czas tylko tak z max 2 miesiące żeby uzbierać na piastę.
Ksairo Napisano 15 Kwietnia 2021 Autor Napisano 15 Kwietnia 2021 A mam jeszcze jedno pytanie. Jak się nie mylę, takie rozwiązanie w złym wypadku może doprowadzić do pęknięcia ośki, czy czegoś innego?
KSikorski Napisano 16 Kwietnia 2021 Napisano 16 Kwietnia 2021 Oś 9mm będzie słabsza od osi 20mm, bezdyskusyjnie. Do pojeżdżenia po singlach 9mm spokojnie da radę, ale poważniejszych hop bym na tym absolutnie nie robił.
Gość Napisano 16 Kwietnia 2021 Napisano 16 Kwietnia 2021 Zamiast wydawać na adaptery, odkładaj na piastę. Tylko wiesz że wymiana piasty wiąże się z wymianą szprych i nypli? Co to w ogóle za rower? Jaki widelec kupiłeś?
Ksairo Napisano 16 Kwietnia 2021 Autor Napisano 16 Kwietnia 2021 Rower to składany Giant AC. Amortyzator kótry kupiłem to Rock Shox Boxxer. A co do wymiany piasty to wiem z czym się to wiąże bo tylną musiałem wymienić z pół roku temu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.