Kacper195 Napisano 15 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2021 Hej mam problem jechałem sobie dzis normalnie jak co dnia i nagle usłyszałem trzask łańcuch spadł myślałem to tyle, lecz podczas jazdy znów spadł i pedały były nie stabilne nie wiem co zrobic pytałem paru osób też nie wiedzą będe wdzięczny za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 15 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2021 ? Rdza ci suport zjadła.... Rozkręcić, próbować wyciągnąć resztki suportu, a potem wstawić wkłąd na kwadrat o takiej samej długości ośki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacper195 Napisano 15 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2021 czyli wystarczy wymiana suportu tak ? Słabo sie znam na rowerach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 15 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2021 Pewnie suportu i korby. Korbę masz na klin a to już delikatnie mówiąc martwy standard. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 15 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2021 TAk Ale będzie problem, bo masz urwaną miskę. Trzeba ją delikatnie wykręcić albo wydłubać żeby nie rozwalić gwintu w ramie. Uwaga misk8i mają gwinty prawy lub lewy więc je sie różnie wykręca. Teraz, Mihau_ napisał: Pewnie suportu i korby. Korbę masz na klin a to już delikatnie mówiąc martwy standard. Na kwadrat. na klin to wigry.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacper195 Napisano 15 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2021 A ile może kosztować taka naprawa w serwisie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 15 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2021 to zależy jak bardzo zardzewiała miska suportu. MOże wyjdzie w 5 min może w godzinę..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacper195 Napisano 15 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2021 hmm a moglbys mi krok po kroku napisac co musze zrobic.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 15 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2021 https://www.youtube.com/watch?v=OGjUm_MQHOQ i google, google panowie i panie.... ale raczej dremel lub brzeszczot się przyda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacper195 Napisano 15 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2021 Czyli rozkrecam mierze kupuje suport i poprostu wymienam ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 15 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2021 Ale żeby rozkręcić potrzebujesz ściągacza do korb. Chociaż jak stary suport to złom to można ciąć i młotkiem wybijać. Potem z suportem kupujesz klucz do wkręcania tegoż i składasz o ile gwint w mufie na to pozwoli. Dojechałeś dość skrajnie, więc może być problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacper195 Napisano 15 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2021 a ile taka usługa może kosztować w serwisie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 15 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2021 Wogóle jak napęd można doprowadzić do takiego stanu? Już pomijając suport przecież łańcuch też jest cały przerdzewiały, ty na nim jeszcze dzisiaj jeździłeś? Tak z zupełnej ciekawości możesz wrzucić zdjęcie kasety / wolnobiegu? 😐 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pinok Napisano 15 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2021 Dajecie się wkręcać następnemu trollowi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 15 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2021 Kolejnemu Kacprowi chciałeś napisać. Ale kto wie? Nie takie rzeczy na wsi widziałem... Co do kosztów w serwisie to można niestety podejrzewać, że da się znaleźć w takich pieniądzach podobny rower na OLX. Jak ze starym samochodem - jak się nie ogarnia samemu to w pewnym momencie przestaje opłacić się go utrzymywać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.