MilkyMiki Napisano 13 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2021 Witam, Co może być powodem lekkiego strzelania/cykania korby pod obciążeniem? Kwestia samego umycia roweru i problem powinien ustąpić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 13 Kwietnia 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2021 Nie zawsze to musi być korba - czasem np. cykająca sztyca może zmylić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2021 Nie licz że mycie cokolwiek zmieni. Czasami po myciu jest jeszcze gorzej, bo wymywasz resztki smaru, a brud z wodą wnika w zagłebienia. Takie objawy to najgorsze co może być. Dźwięk niesie się po rowerze bardzo mocno i może to być wszystko, łącznie z hakiem przerzutki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MilkyMiki Napisano 14 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2021 Nie jest to zbyt głośny dźwięk ani nie jest on wyczuwalny. Jestem pewien że to okolice korby i gdy mam mniejsze przełożenie cyka tak samo tylko szybciej ponieważ szybciej pedałuję 😕 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siejak1 Napisano 14 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2021 Godzinę temu, skom25 napisał: może to być wszystko, łącznie z hakiem przerzutki. Kiedyś u mnie cykało, cały rower przekręciłem, a skończyłem na haku i trafiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eathan Napisano 14 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2021 53 minuty temu, MilkyMiki napisał: Jestem pewien że to okolice korby i gdy mam mniejsze przełożenie cyka tak samo tylko szybciej ponieważ szybciej pedałuję 😕 Jak szybciej pedałujesz to też szybciej pracujesz na siodle... Więc może cykać siodło/sztyca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2021 Najprościej podnieść tyłek i sprawa się wyjaśni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MilkyMiki Napisano 14 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2021 Jeśli okaże się że to nie sztyca to będzie to hak przerzutki do wymiany ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eathan Napisano 14 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2021 @MilkyMiki to jedna z możliwości. Tak jak sugerują koledzy musisz sprawdzić kolejno różne elementy układanki. Pamiętaj, że rzeczy oczywiste wcale nie muszą być powodem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2021 7 minut temu, MilkyMiki napisał: Jeśli okaże się że to nie sztyca to będzie to hak przerzutki do wymiany ? Nie. Równie dobrze to może być zacisk, stery, pedały, cokolwiek. Na ogół pomaga porządne czyszczenie i nasmarowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.