wkg Napisano 17 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2021 (edytowane) 13 minut temu, spidelli napisał: Toż to Marin... W rozmiarze 54... ! Ile masz wzrostu ? Bo mi też pasuje 54. Ślicznie ten rower wygląda, do roweru podobny No .... może tylko to siodło Edytowane 17 Kwietnia 2021 przez wkg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 17 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2021 176 cm. Siodło faktycznie kapeć, chyba w Tribanie 100 mam fajniejsze, jakieś z Deca dobierałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nctrns Napisano 17 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2021 Łańcuch chyba ciut długi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 17 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2021 (edytowane) Gratulacje, ładny. Ale łańcuch nie jest trochę za długi? @nctrns mnie uprzedził. 😄 Edytowane 17 Kwietnia 2021 przez keltu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 17 Kwietnia 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2021 Łańcuch to pikuś. Ale te odblaski........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 17 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2021 (edytowane) Trochę dziwne że im się ten rower tak długo nie sprzedał i to w całkiem normalnym rozmiarze i ładnym kolorze, to jest chyba zeszłoroczny Gestalt 2 jeśli dobrze widzę? Edytowane 17 Kwietnia 2021 przez keltu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 17 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2021 Cytat Trochę dziwne że im się ten rower tak długo nie sprzedał i to w całkiem normalnym rozmiarze i ładnym kolorze, to jest chyba zeszłoroczny Gestalt 2 jeśli dobrze widzę? Tak, to jakiś "zapas". Wisiał na nim Frontloader Topeaka i zasłaniał Ja stałem metr od niego i nie zaskoczyłem, dopiero jak sprzedawca pokazał na opony to zatrybiłem. Odblaski - niech sobie będą, trudno, nie traktuję ich jako ozdoby tylko jako BHP. Łańcuch - nie zwróciłem na to uwagi, dzięki. Chyba warto - jak ktoś ma możliwość - poszperać po takich mniejszych miastach właśnie za takimi niesprzedanymi modelami. W dużych chyba wymiecione i pozostaje tylko zamówienie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stpman Napisano 17 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2021 (edytowane) Gestalt 2 2020? Ile zapłaciłeś? Ładny jest, Mariny mają coś w sobie Gdyby nie mechaniczne hamulce to niemal idealny sprzęt. Są sztywne osie, jest karbonowy widelec, porządna rama Nic tylko jeździć P.S odblaski na kołach niemodne, ale bezpieczeństwo też jest ważne, jak się jeździ po zmroku. Edytowane 17 Kwietnia 2021 przez stpman 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KurczakNorris Napisano 18 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2021 (edytowane) Czadowy, po prostu piękny. Przy wyborze roweru ważna jest harmonia trzech części ciała: głowy, serca i siedzenia. Gratulacje, niech służy! Edytowane 18 Kwietnia 2021 przez KurczakNorris 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtt80 Napisano 18 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2021 Fajny Marianek, te rowery coś w sobie mają, fakt. Sprzedałem ramę Nail Trail 7, a teraz za nia tęsknię i oczyma wyobraźni na przodzie widzę rozciagnietego barana😅 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 18 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2021 W dniu 17.04.2021 o 16:48, stpman napisał: Gestalt 2 2020? Ile zapłaciłeś? Nie przekroczyłem psychologicznej dla mnie granicy 5000 zł. O grosz Łańcuch ma 112 ogniw, wg wzoru powinno być 110. Przejechałem się dziś 15 km, leci jak szatan. Podobne wrażenia do T 540 ale dziurawy asfalt mniej straszy. Właściwie teraz wystarczy mi 1 rower; chociaż do starych mam sentyment. Dziękuję wszystkim za dobre słowo i za krytyczne też. Naprawdę jest ładny Fajnie, że sporo miejsc okleili dla ochrony, chociaż zapomnieli o rurze podsiodlowej przy oponie ale akurat miałem pod ręką co nieco. 3 godziny temu, KurczakNorris napisał: Czadowy, po prostu piękny. W rzeczy samej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m0d Napisano 19 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2021 W dniu 17.04.2021 o 14:21, spidelli napisał: Fajny rower ale opona za agreswyna. Jedyna wątpliwość. Serio Ale wiesz, że opony się wymienia? ;) Swoją drogą ciekawa historia jak klient mówi, że opona mu się nie podoba, a sprzedawca proponuje inny rower bo tam jest akurat zamontowana inna. Tak czy siak niech się dobrze jeździ i długo służy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 19 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2021 (edytowane) Cytat Swoją drogą ciekawa historia jak klient mówi, że opona mu się nie podoba, a sprzedawca proponuje inny rower Dziś? No bardzo ciekawa... nie dość że mają w sklepie rower tego typu... to na dodatek więcej niż jeden A sam rower - wizualnie bajka. Edytowane 19 Kwietnia 2021 przez abdesign Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 19 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2021 (edytowane) Godzinę temu, m0d napisał: Swoją drogą ciekawa historia jak klient mówi, że opona mu się nie podoba, a sprzedawca proponuje inny rower bo tam jest akurat zamontowana inna. Nie do końca tak, on też powiedział, że oponę mogę wymienić i pokazał na jaką na przykład. A opona była na Marinie. Wtedy mu podziękowałem za prezentację Soota i poprosiłem o wyciągnięcie Gestalta. Wcześniej nie zajarzyłem co to za rower stoi obok Ot, tyle że zauważyłem, że ma na kierownicy taką samą torbę Topeaka, którą mam. Gdyby nie przypadek to bym wyszedł z Sootem Edytowane 19 Kwietnia 2021 przez spidelli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m0d Napisano 19 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2021 (edytowane) Wszystko jasne To Ci się uchował rodzynek rzeczywiście i czysty przypadek, że sprzedawca go zaprezentował. Tak BTW, Soot to był 30 czy 50? Edytowane 19 Kwietnia 2021 przez m0d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 19 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2021 Soot 30. Ja tam właśnie pojechałem obejrzeć Soota, bo mieli na stanie M-kę i Treka Domane 54, bo też był "na sklepie". Potem miałem obskoczyć jeszcze jeden sklep. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 19 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2021 A dlaczego nie Domane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 20 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2021 Cytat A dlaczego nie Domane ? Rower fajny ale korba na kwadrat. Cennikowo 4299 zł, Kellys tyle samo albo stówka więcej, też Claris ale łożyska korby już zewnętrzne. Każdemu czegoś brakowało (Soot opona za agresywna, zdecydowanie częściej jestem na asfalcie). Nie mówię, że Trek jest zły ale konkurencja była silna a ja byłem skłonny kupić rower "gotowy", a z Trekiem zawsze miałbym z tyłu głowy, że korba... Ja wiem, to nie jest argument do końca racjonalny ale... wiecie jak jest.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 20 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2021 (edytowane) Hmmm ... tak patrzę sobie na cenę, wagę 9,3 i w sumie wycofuję pytanie https://www.trekbikes.com/pl/pl_PL/rowery/rowery-szosowe/rowery-szosowe-wyczynowe/domane/domane-sl/domane-sl-6/p/28313/?colorCode=black Edytowane 20 Kwietnia 2021 przez wkg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 20 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2021 Przed sobotnim rajdem po sklepach założenie było takie: wybieram z tego co stoi na sklepie, mam plany na majówkę i Boże Ciało a dostawy "za miesiąc" mnie nie interesują A tam stał akurat AL 2 Disc z kwadratem więc trochę tego, ten... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maszbaboplacek Napisano 23 Maja 2021 Udostępnij Napisano 23 Maja 2021 Mam tego Marina Nicasio.Opròcz oczywiście budżetowych komponentòw rower jest mega super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 23 Maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 23 Maja 2021 Cytat Mam tego Marina Nicasio.Opròcz oczywiście budżetowych komponentòw rower jest mega super. Nigdy nie mów nigdy. Gestalt w zasadzie zastąpi mi szosę, bo jest bardziej uniwersalny. Ale... jakoś go nie widzę objuczonego sakwami i z bagażnikiem. Dlatego mój drugi wyprawowy składak na Tribanie 100 czeka na zmianę Właśnie wczoraj czyszcząc łańcuchy w garażu snułem taką wizję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zboi Napisano 13 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2022 Witam! Bardzo ładny. Też nie mogę wybrać między nicasio i gestaldem)) Gestald ma taką samą geometrię co i nicasio? Jak jeździ nim po szutrach? Ma taką samą wygodną pozycję i comfort jak na nicasio? Wiem że alum nie crmo ale ciekawy jestem jak jest z comfortem w gestalda na bezdroże ? Co możesz powiedzieć po roku eksploatacji)? Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 14 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 14 Lipca 2022 Nie jeżdżę Gestaltem po bezdrożach. Mój ma tylko oponę 30. Używam go na asfalt. Od gorszych nawierzchni mam inny rower. Teraz Gestalt 2022 stoi na oponach 32 ale to też moim zdaniem mało, chyba 35 pomieści maksymalnie. Mogę go polecić jako szybki rower na asfalt, także ten gorszy ale nie na bezdroża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi