wolek Napisano 13 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2021 W zasadzie nie miałem wcześniej styczności z przerzutkami przednimi Sram, zamontowana w konfiguracji 2x z przodu, dolny ciąg, na obejmę przerzuca na większy blat w zasadzie bez problemu, ale potrzeba użyć dość dużo siły w porównaniu do innych takich konfiguracji z jakimi ja miałem do czynienia opartymi na przerzutkach Shimano. Problem w tym że to rower 12 latka. Manetka Deore 6000. Czy ten model tak ma? Czy może sama przerzutka jest uszkodzona? Sama przerzutka działa przy użyciu siły (bez manetki) bez żadnych skoków czy oporów, nie widać uszkodzeń mechanicznych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
To_JaT Napisano 13 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2021 Wymień pancerze i linke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolek Napisano 13 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2021 Linka jest nowa, pancerz też zmieniony, manetkę w sumie też zmieniłem bo poprzednia została uszkodzona mechanicznie. Może jednak ta przerzutka tak ma i warto poszukać innej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
To_JaT Napisano 13 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2021 Psiknij troche na piwoty przerzutki wd40 lub czegoś podobnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 13 Kwietnia 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2021 5 godzin temu, wolek napisał: Może jednak ta przerzutka tak ma i warto poszukać innej? Nie ma tak. Przednie przerzutki SRAM nie są jakieś super , a zrzucanie z dużej tarczy na małą jest dosyć twarde/głośne ,ale ze względu na mocną sprężynę nie mają problemu ze zrzucaniem. Sprawdź, jak przerzutka działa bez linki i czy sama linka nie ma wyczuwalnego oporu w pancerzu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolek Napisano 16 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2021 OK, olśniło mnie. Wcześniej zmieniałem korbę na taką typu HT2, przełożyłem jedną podkładkę ze strony napędowej na drugą i już jest OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.