OskarKabat Napisano 12 Kwietnia 2021 Napisano 12 Kwietnia 2021 Cześć. Jakiś czas temu dorwałem koła, w których były zastosowane nypłe z DT HEX z łbem sześciokątnym. Niestety, wszystkie były tak utlenione, że postanowiłem sobie oszczędzić kłopotów i wymienić od razu na nowe. I tutaj pojawia się pytanie. Nypel DT HEX zastosowany w kołach miał długość 14mm. Jakiej długości nypli ze standardowym łbem użyć - 12mm? Oraz jakiej firmy nyple alu wybrać? (Jest jakaś różnica między Sapimem a CN? Obie te marki były na forum polecane i wybiorę pewnie jedną z nich). Pozdrawiam
siejak1 Napisano 12 Kwietnia 2021 Napisano 12 Kwietnia 2021 Buduję koła na sapim polyax alu, nie mam problemów z utlenianiem czy tego typu rzeczami. Jak używasz podkładek czy masz kapslowane obręcze weź 14mm.
OskarKabat Napisano 12 Kwietnia 2021 Autor Napisano 12 Kwietnia 2021 Poniżej zdjęcie kilku nypli które udało mi się wyciągnąć w całości. Moja wątpliwość co do długości nypla wynika z tego, że sam łeb jest sporo wyższy od standardowego, a podawana przez sprzedawców długość to długość całkowita?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.