Q_u Napisano 12 Kwietnia 2021 Napisano 12 Kwietnia 2021 Wiedziałem, że będzie najazd na mnie. Panowie, prawda jest prosta, i nie bronie tu sprzedawcy. Odebrałeś rower, zapłaciłeś za niego. Nic nie wskórasz, bo sprzedawca zrobił to co zrobił z premedytacją. Droga sądowa welcome, o oponę @wkg nie piszę bzdur, zapłaciłeś za towar jaki widziałeś = zawarłeś umowę.
Mod Team KrissDeValnor Napisano 12 Kwietnia 2021 Mod Team Napisano 12 Kwietnia 2021 Dobra, opona wymieniona, więc zamykam.
Q_u Napisano 12 Kwietnia 2021 Napisano 12 Kwietnia 2021 3 minuty temu, ziolo20 napisał: Opona wymieniona. Chociaż sprzedający razem z serwisantem upierali się że opona nówka, było trochę twardej rozmowy ale wymienili. Rower odebrałem w sobotę o 13, opony były czyściutkie, rzeczywiście mogłem to zauważyć brak włosków w sklepie. Zrobiłem jakieś 30 km i wieczorem w sobotę w domu zobaczyłem problem z oponą. Dzięki za pomoc. Można zamknąć temat. Mieli za kołnierzem, skoro wymienili Teraz pchną innemu nówkę 😒 Gratki
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.