KoksuTrocki Napisano 12 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2021 (edytowane) Cześć! :) Muszę kupić nowe klamki hamulcowe, ale ma problem z wyborem. Ścigam się w XC i nie wiem które klamki będą dla mnie najlepsze. Zastanawiałem się nad: SHIMANO SLX BL-M7100, SHIMANO Deore BL-M6100 i SHIMANO Zee BL-M640. Ewentualnie jakieś inne do około 200 zł. Czym one się różnią? Miał ktoś styczność z nimi? Edytowane 12 Kwietnia 2021 przez KoksuTrocki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2021 Jedno i to samo. Dopiero XT i Saint masz podobno bezużyteczny Freestroke. Nie pamiętam czy w SLX też to jest, ale w wyższych modelach masz możliwość regulacji odległości klamki bez użycia imbusa, jest takie pokrętło. Tylko w sumie nie wiem po co, skoro to się ustawia raz i zapomina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 12 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2021 W SLX'ach też jest regulacja odległości pokrętasem. Odnośnie wymienionych to należy zwrócić uwagę na kompatybilność z manetkami - nowe klamki i stare manetki się gryzą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi