przemorski Napisano 25 Kwietnia 2021 Autor Napisano 25 Kwietnia 2021 Tak, oba zakresy ustawione prawidłowo. Zmieniłem na 121 i problem jest jak był. Czyli będę teraz zmieniał linki i pancerze.
Mod Team bogus Napisano 25 Kwietnia 2021 Mod Team Napisano 25 Kwietnia 2021 Podejrzewam, że linka jest jedziesz zagnieciona, ewentualnie zerknij do manetki czy linka jest umieszczona prawidłowo.
przemorski Napisano 23 Maja 2021 Autor Napisano 23 Maja 2021 Pomyślałem, że nie będę zakładał kolejnego wątku tylko kontynuuję ten gdyż jest niejako z nim związany. Co do poprzedniego problemu to rozwiązałem go wymieniając linki i pancerze. Ale jakiś czas później postanowiłem wymienic kasetę z obecnej 11-32 na 12-36 (wymieniłem też łańcuch na hg93). Sam montaż kasety przebiegł bez zakłóceń ale mam duży problem z wyregulowaniem przerzutki. Problem zawsze dotyczy zębatki drugiej najlżejszej (bieg 2 z 32 zębami) oraz drugiej najcięższej (bieg 8 z 14 zębami). W skrócie jak wyreguluje przerzutkę tak aby biegi płynnie się wrzucały jak i zrzucały to na 8 biegu słychać stukanie, tak jakby łańcuch chciał przejsc na 9. Ale z kolei jak wyreguluje baryłką tak aby tego stukania na 8 biegu nie było to pogarsza się przejście z lżejszego na cięższy i pojawia stuk na biegu 2. Jak dokręce baryłkę tak aby nie stukało na 2 biegu to wrzucanie i zrzucanie idzie jak masełko ale pojawiają się stuki na 8 biegu, na które z kolei pomaga odkręcenie baryłki. I tak w kółko. Czy ktoś wie co może być przyczyną ? Przerzutka to Deore RD-M591, która wg strony producenta obsługuje max 11-32. W sieci jest jednak mnóstwo postów potwierdzających, że bez problemu obsługuje 12-36. Wrzucam film jak to wygląda. https://youtu.be/h3fmB4KYjoc
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.