lisek850 Napisano 11 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2021 Cześć Jest tu ktoś kto zna temat ?licznik zaniża mi przewyższenia i to bardzo duzo. Jak rozwiązać ten problem ? Zmagał się już ktoś z takim objawem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nctrns Napisano 13 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2021 Co to znaczy bardzo dużo i z czym porównujesz? Jeśli jechałeś w grupie i osoba jadąca z tobą miała garmina, który pokazał 1500m przewyższeń, a tobie wahoo pokazało 500m, to gwarancja. Jeśli różnica to np. 200m na 1500m, możesz spróbować przedmuchać sprężonym powietrzem lub przeczyścić szpilką/wykałaczką porty barometru (czerwone kółka). Do poczytania: https://suport.wahoofitness.com/hc/en-us/articles/115000441324 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisek850 Napisano 13 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2021 781m u mnie u kolegi 1450. Nowy licznik więc nie mam co przedmuchiwac. Tak sądzę. Jechał obok na liczniku rowerowym który wcześniej nie odstawał od mojego polara v650 który również ma naliczanie barometryczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nctrns Napisano 13 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2021 A pokazuje dobrą temperaturę? Bo to i barometr to jeden chip. Jak nie - gwarancja. Jak problem się utrzymuje - gwarancja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisek850 Napisano 14 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2021 Ok dzięki za info. Jeszcze jedno gdzie sprawdzić temperaturę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 14 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2021 W garminie jest wykres w connect, w wahoo zapewne analogicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisek850 Napisano 14 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2021 Tak tylko myślałem że na samym GPS mogę sprawdzić temperaturę. Ale chyba się nie da. Aplikacja już pokazuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nctrns Napisano 16 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2021 W ustawieniach możesz sobie dodać pole danych, które będzie ci na bieżąco pokazywać temperaturę na ekranie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal_ldz Napisano 14 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2023 Cześć, mam problem z Wahoo element Roam. Wyznaczyłem trasę gpx w aplikacji koomot. Wszystko fajnie, ale mam problem z alertami o skrzyżowaniach/skrętach. Nie mrugają mi górne ledy pokazujące skręt, nie przybliża mi się mapa, nie mam wyświetleń za ile metrów powinienem skręcić. Szukam w aplikacji gdzie to można włączyć, ale nigdzie nie znalazłem. Może wy możecie mi pomóc. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lewocz Napisano 14 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2023 Ale gxp to jest tylko ślad - kreska na ekranie. Musisz zrobić trasę ROUTING. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmoorroo Napisano 15 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2023 (edytowane) @lewocz komoocie czy nawigacji? Edytowane 15 Kwietnia 2023 przez mmoorroo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal_ldz Napisano 17 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2023 W dniu 14.04.2023 o 16:42, lewocz napisał: Ale gxp to jest tylko ślad - kreska na ekranie. Musisz zrobić trasę ROUTING. Dzięki. W czym najlepiej robić takie trasy? Ewentualnie, czy można przerobić ślad GPX? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lewocz Napisano 17 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2023 Nie wiem. Ja routingu nie używam bo o ile w aucie jest moim zdaniem bardzo przydatny to jeździe turystycznej na rowerze wręcz mi przeszkadza. Jeżdżę tylko po śladzie, który wcześniej rysuję sobie na komputerze. Wtedy mam pewność, że jadę tam gdzie chcę jechać i drogą, którą wybrałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malinowy Napisano 26 Kwietnia Udostępnij Napisano 26 Kwietnia Pytanie mam do działania komputerka. A mianowicie, nie wykrywa mi czujnika tętna polar h7, który to czujnik działanie komunikacji Bluetooth Smart. Przez telefon jest normalnie widoczny, inne czujniki po ant + również są widoczne przez wahoo. Jest szansa, że jest on niekompatybilny? Byłaby to dziwna sytuacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi