Saxana Napisano 11 Kwietnia 2021 Napisano 11 Kwietnia 2021 Czy ktoś może polecić dobra markę opon antyprzebiciowych, rozpiętość cen spora i czy jest sens przepłacać??
Strek Napisano 11 Kwietnia 2021 Napisano 11 Kwietnia 2021 Choć nie wiem jak cenowo to wygląda obecnie ze swojej strony mogę polecić markę Schwalbe. Wersje Marathon Plus MTB, Marathon Plus Tour, Marathon Plus używam w swoich rowerach z dobrym skutkiem. Przy tych oponach na razie odpukać zero kapci.
Sansei6 Napisano 11 Kwietnia 2021 Napisano 11 Kwietnia 2021 Od kilku lat jeżdżę na Schwalbe Marathon MTB plus, ani jednego przebicia, a katuje ostro, zwłaszcza na początku chciałem ją sprawdzić i co tylko się trafiło, szkło, ostre kamienie, na wszystko najeżdżałem. Wytrzymały, teraz już poprostu jeżdżę nie tak żeby specjalnie, nie zwracam uwagi. Dla mnie warte swojej ceny i się sprawdziły
Gość Napisano 11 Kwietnia 2021 Napisano 11 Kwietnia 2021 Marathon Plus Tour, no i Marathon Mondial - ja jeżdzę na Performance, ale jest prawdziwie pancerna wersja Endurance. Jeśli nie chcesz przepłacać, spróbuj kupić używkę w swojej lokalizacji, ale należy mieć pewność że nie ma bicia jak to drutówki zwłaszcza do Schwalbe. Jedynie niektóe z nich źle się sprawują na piachu albo w deszczu.
Kajmaczek78 Napisano 12 Kwietnia 2021 Napisano 12 Kwietnia 2021 Myślę, że w tym przypadku będzie przodować firma Schwalbe z jakością do ceny. Jest jeszcze opcja opon od Continental'a z technologią Vectran, ale w tym przypadku jest to już dużo większy wydatek.
Saxana Napisano 12 Kwietnia 2021 Autor Napisano 12 Kwietnia 2021 Zamówiona opona Schwalbe Marathon Plus MTB za rozsądną cenę i myślę, kapcie odejdą w niepamięć 😉. Dziękuję wszystkim za odpowiedzi😊
doms Napisano 12 Kwietnia 2021 Napisano 12 Kwietnia 2021 Kapci nie będzie ale będziesz musiał przyzwyczaić się do bicia opon
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.