Skocz do zawartości

[opona] Opona antyprzebiciowa

Saxana

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy ktoś może polecić dobra markę opon antyprzebiciowych, rozpiętość cen spora i czy jest sens przepłacać??

Napisano

Choć nie wiem jak cenowo to wygląda obecnie ze swojej strony mogę polecić markę Schwalbe. Wersje Marathon Plus MTB, Marathon Plus Tour, Marathon Plus używam w swoich rowerach z dobrym skutkiem. Przy tych oponach na razie odpukać zero kapci.

Napisano

Od kilku lat jeżdżę na Schwalbe Marathon MTB plus, ani jednego przebicia, a katuje ostro, zwłaszcza na początku chciałem ją sprawdzić i co tylko się trafiło, szkło, ostre kamienie, na wszystko najeżdżałem. Wytrzymały, teraz już poprostu jeżdżę nie tak żeby specjalnie, nie zwracam uwagi. Dla mnie warte swojej ceny i się sprawdziły 

Napisano

Marathon Plus Tour, no i Marathon Mondial - ja jeżdzę na Performance, ale jest prawdziwie pancerna wersja Endurance. Jeśli nie chcesz przepłacać, spróbuj kupić używkę w swojej lokalizacji, ale należy mieć pewność że nie ma bicia jak to drutówki zwłaszcza do Schwalbe. Jedynie niektóe z nich źle się sprawują na piachu albo w deszczu. 

Napisano

Myślę, że w tym przypadku będzie przodować firma Schwalbe z jakością do ceny. Jest jeszcze opcja opon od Continental'a z technologią Vectran, ale w tym przypadku jest to już dużo większy wydatek.

Napisano

Zamówiona opona Schwalbe Marathon Plus MTB za rozsądną cenę i myślę, kapcie odejdą w niepamięć 😉. Dziękuję wszystkim za odpowiedzi😊

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...