Tomo1989 Napisano 10 Kwietnia 2021 Napisano 10 Kwietnia 2021 Witam. Poszukuje czapki fajnie sprawdzającej się w okresie przejściowym w warunkach wietrznych. Ostatnio niby na termometrze dość ciepło, bo delikatnie powyżej 10 st, ale silny wiatr i głowa przy cienkiej jesiennej czapce przewiana. Reszta ubrania bezproblemowo poradziła sobie. Jazda na szosie. Zastanawiam się nad windstopperem, ale nie wiem czy nie będzie w takiej za ciepło? https://www.rowertour.com/p/168481/castelli-difesa-2-czapka-kolarska-z-daszkiem-czarna Jaki macie patent na takie warunki? Cytuj
prorider Napisano 11 Kwietnia 2021 Napisano 11 Kwietnia 2021 Mi się sprawdza czapka Attiq https://attiq.net/category/czapki-kominy-czapki-kominy-ocieplane?horizontal jak po uszach bardzo wieje to buff naciągam na uszy dodatkowo. 2 Cytuj
Kajmaczek78 Napisano 12 Kwietnia 2021 Napisano 12 Kwietnia 2021 W windstoperze możesz się zagotować, fajnym pomysłem jest np. zwykła chusta zawiązana na głowę i uszy pod kask. 1 Cytuj
Tomo1989 Napisano 15 Kwietnia 2021 Autor Napisano 15 Kwietnia 2021 Dołożyłem do czapeczki buffa, który dodatkowo zakrywał szyję. W miarę to się sprawdziło przy huraganie i 12 stopniach, bo nie czułem przewiania. Mam jednak wrażenie, że jak zrobi 5 stopni mniej to rozwiązanie polegnie. Cytuj
Strek Napisano 15 Kwietnia 2021 Napisano 15 Kwietnia 2021 (edytowane) Czasem jak mocno dmucha zakładam pokrowiec na kask. Same kominy, też z tego co widziałem takie chociażby Buffy są letnie i na zimniejszą pogodę ale nie posiadam żadnego z tych grubszych więc trudno powiedzieć jaki dają komfort. Edytowane 15 Kwietnia 2021 przez Strek Cytuj
prorider Napisano 16 Kwietnia 2021 Napisano 16 Kwietnia 2021 20 godzin temu, Strek napisał: Czasem jak mocno dmucha zakładam pokrowiec na kask. Same kominy, też z tego co widziałem takie chociażby Buffy są letnie i na zimniejszą pogodę ale nie posiadam żadnego z tych grubszych więc trudno powiedzieć jaki dają komfort. Mam komin ocieplany Attiq z tecnostretch'em jest mega ciepła. Polecam! Samą czapkę z tego materiału chyba też mają? Cytuj
Tomo1989 Napisano 21 Kwietnia 2021 Autor Napisano 21 Kwietnia 2021 Wziąłem opaskę Viking z windstopperem. Daje radę, także problem z przewianiem rozwiązany Cytuj
spidelli Napisano 22 Kwietnia 2021 Napisano 22 Kwietnia 2021 Ja kupiłem dosłownie na wagę czapeczki Kalenji z Dekla, bodajże 19,99 zł./szt. Mam ich kilka i świetnie się sprawdzają pod kaskiem. Cywilnie też używam, gdy nie trzeba czegoś cieplejszego na głowę. Mam je w kieszeni każdej kurtki Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi