Tomo1989 Napisano 10 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2021 Witam. Poszukuje czapki fajnie sprawdzającej się w okresie przejściowym w warunkach wietrznych. Ostatnio niby na termometrze dość ciepło, bo delikatnie powyżej 10 st, ale silny wiatr i głowa przy cienkiej jesiennej czapce przewiana. Reszta ubrania bezproblemowo poradziła sobie. Jazda na szosie. Zastanawiam się nad windstopperem, ale nie wiem czy nie będzie w takiej za ciepło? https://www.rowertour.com/p/168481/castelli-difesa-2-czapka-kolarska-z-daszkiem-czarna Jaki macie patent na takie warunki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prorider Napisano 11 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2021 Mi się sprawdza czapka Attiq https://attiq.net/category/czapki-kominy-czapki-kominy-ocieplane?horizontal jak po uszach bardzo wieje to buff naciągam na uszy dodatkowo. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kajmaczek78 Napisano 12 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2021 W windstoperze możesz się zagotować, fajnym pomysłem jest np. zwykła chusta zawiązana na głowę i uszy pod kask. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomo1989 Napisano 15 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2021 Dołożyłem do czapeczki buffa, który dodatkowo zakrywał szyję. W miarę to się sprawdziło przy huraganie i 12 stopniach, bo nie czułem przewiania. Mam jednak wrażenie, że jak zrobi 5 stopni mniej to rozwiązanie polegnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Strek Napisano 15 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2021 (edytowane) Czasem jak mocno dmucha zakładam pokrowiec na kask. Same kominy, też z tego co widziałem takie chociażby Buffy są letnie i na zimniejszą pogodę ale nie posiadam żadnego z tych grubszych więc trudno powiedzieć jaki dają komfort. Edytowane 15 Kwietnia 2021 przez Strek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 15 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2021 buff, albo opaskę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prorider Napisano 16 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2021 20 godzin temu, Strek napisał: Czasem jak mocno dmucha zakładam pokrowiec na kask. Same kominy, też z tego co widziałem takie chociażby Buffy są letnie i na zimniejszą pogodę ale nie posiadam żadnego z tych grubszych więc trudno powiedzieć jaki dają komfort. Mam komin ocieplany Attiq z tecnostretch'em jest mega ciepła. Polecam! Samą czapkę z tego materiału chyba też mają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomo1989 Napisano 21 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2021 Wziąłem opaskę Viking z windstopperem. Daje radę, także problem z przewianiem rozwiązany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 22 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2021 Ja kupiłem dosłownie na wagę czapeczki Kalenji z Dekla, bodajże 19,99 zł./szt. Mam ich kilka i świetnie się sprawdzają pod kaskiem. Cywilnie też używam, gdy nie trzeba czegoś cieplejszego na głowę. Mam je w kieszeni każdej kurtki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi