deenoos Napisano 10 Kwietnia 2021 Napisano 10 Kwietnia 2021 Cześć. Chce kupić używany rower w którym wymieniono napęd na NX Eagle. Martwi mnie tylko odległość przedniej zębatki od ramy (tylnego widelca). Wynosi ok 3mm. Boje się, że będzie ocierać i niszczyć ramę. Czy to normalne czy źle dobrana/zamocowana tarcza zębatki? Czy można użyć jakiejś podkładki dystansowej żeby zwiększyć tą odległość?
siejak1 Napisano 10 Kwietnia 2021 Napisano 10 Kwietnia 2021 Jak Ci nie zepsuje znacznie lini łańcucha daj podkładkę pomiędzy korbe a suport, lub jeśli już jest to między ramę a suport. Mam u siebie prześwit na kartkę nic się nie dzieje
deenoos Napisano 10 Kwietnia 2021 Autor Napisano 10 Kwietnia 2021 A czy mogę założyć, że jeśli nie dojdzie do jakichś niecodziennych zdarzeń to ta odległość będzie niezmienna i zębatka utrzyma te 3mm odległości? Jestem laikiem i nie bardzo chce rozkręcać korbę. Mam części do napędu i tam są takie podkładki dystansowe, które nie były użyte. Rozumiem, że na serwisie zrobią to bez problemu i to nie jest wada tylko kwestia dołożenia podkładki tak? 33 minuty temu, siejak1 napisał: Mam u siebie prześwit na kartkę nic się nie dzieje Możesz mi podesłać fotkę jak to u Ciebie wygląda? Z góry serdecznie dziękuje
Dokumosa Napisano 10 Kwietnia 2021 Napisano 10 Kwietnia 2021 Jak nie przywalisz blatem o przeszkodę to nic nie powinno się stać. Aczkolwiek widać tam chyba już łańcuch zassalo i trochę ramę przeorał.
Mod Team bogus Napisano 11 Kwietnia 2021 Mod Team Napisano 11 Kwietnia 2021 Podstawowe pytanie - czy rama jest z tylną osią w standardzie boost i jaki offset ma obecna zębatka?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.