clip7 Napisano 9 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2021 Witam. Mam taki problem. Mufa szeroka na 89,5 mm. Założyłem suport Ninja Token BB841-41. W instrukcji napisane, że trzeba dać podkładkę 2,5 mm od strony zębatki. Jak wkładam ramię korby z lewej, żeby dokręcić, to nie wchodzi do końca. Jakby o te 2,5 mm nie dochodzi. Jak wyciągnę podkładkę to dochodzi idealnie ale wtedy zębatka napędu korby o te 2,5 mm idzie do środka. O co chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siejak1 Napisano 9 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2021 Jak wchodzi podkładka z pinem która znajduje się między śrubami lewego ramienia to wszystko jest wporządku. Oś nie może do końca dochodzić bo nakrętka kontrująca nie miała by sensu. U mnie też mniej więcej tyle oś siedzi na wielowypuście w slx, jeżdżę już tak 2 sezony nic się nie dzieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clip7 Napisano 9 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2021 Tak. Podkładka z pinem wchodzi normalnie. Ale wydaje mi się, że wcześniej na napędzie 2x11 M8000, korba dochodziła prawie do końca. Raczej na pewno. Czy tamta korba byłaby krótsza? Wtedy miałem chyba suport press fit mt800 czy cóś. Podkładka też była między mufą a prawym łożyskiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.