szakal5889 Napisano 9 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2021 chcę zmienić tymczasowo kolor mojego roweru gumą w spreju. zależy mi żeby łatwo było zdjąć powlokę, lecz żeby podczas używania roweru trzymała się w miarę. jaki preparat sprawdzi się najlepiej: plastilak, k2 color flex czy plastidip? może ktoś malował guma w spreju rower i chce się podzielić swoimi doświadczeniami z lakierowania, używania roweru oraz ściągania powłoki rama to 19 kola 29 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 9 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2021 Obu używałem na amortyzatorze, jakość chyba ta sama, ja nie widziałem różnicy. Dobrze odtłuść i minimum 4 warstwy powinno w miarę wytrzymać. Na amortyzatorze miałem 7 warstw i dopiero po 2 sezonie w 2 miejscach 1cm2 odszedł, ale to przez moją głupotę bo zdarłem go myjką. Sam będę jesienią malował ramę, bo po amortyzatorze mam dobre doświadczenia. Zresztą felgi mam w aucie też mam color flexem 3 sezon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakal5889 Napisano 9 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2021 obu to znaczy jakich plastilak, k2 color flex czy plastidip? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 9 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2021 Plastidiem malowałem pierwszy raz, potem po 3 sezonach k2. Aktualnie K2 mam 3 sezon i to co wyrwałem myjką, ponownie zamaluje w tym tygodniu właśnie i dojeżdże do końca roku, potem malowanie ramy i amortyzatora. Ale chyba wezmę jakiś kameleon, a to ma chyba plasti z tego co patrzyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
To_JaT Napisano 9 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2021 Malowałem kiedyś ramę plastidipem od dupli color i robiłem to wg. sztuki. Efekt wizualny jest średni, wręcz słaby. Jeśli nie musisz malować to bym sobie odpuścił. To rozwiązanie na chwilę. Najlepiej polakierować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 9 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2021 No to dziwne, bo amortyzator wyszedł super. Białego RS malowałem na czarno + naklejki z chin ala oryginał i całość cacy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artwro Napisano 9 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2021 Możesz pokazać tego RS? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi