szakal5889 Napisano 9 Kwietnia 2021 Napisano 9 Kwietnia 2021 chcę zmienić tymczasowo kolor mojego roweru gumą w spreju. zależy mi żeby łatwo było zdjąć powlokę, lecz żeby podczas używania roweru trzymała się w miarę. jaki preparat sprawdzi się najlepiej: plastilak, k2 color flex czy plastidip? może ktoś malował guma w spreju rower i chce się podzielić swoimi doświadczeniami z lakierowania, używania roweru oraz ściągania powłoki rama to 19 kola 29 1 Cytuj
Q_u Napisano 9 Kwietnia 2021 Napisano 9 Kwietnia 2021 Obu używałem na amortyzatorze, jakość chyba ta sama, ja nie widziałem różnicy. Dobrze odtłuść i minimum 4 warstwy powinno w miarę wytrzymać. Na amortyzatorze miałem 7 warstw i dopiero po 2 sezonie w 2 miejscach 1cm2 odszedł, ale to przez moją głupotę bo zdarłem go myjką. Sam będę jesienią malował ramę, bo po amortyzatorze mam dobre doświadczenia. Zresztą felgi mam w aucie też mam color flexem 3 sezon. Cytuj
szakal5889 Napisano 9 Kwietnia 2021 Autor Napisano 9 Kwietnia 2021 obu to znaczy jakich plastilak, k2 color flex czy plastidip? Cytuj
Q_u Napisano 9 Kwietnia 2021 Napisano 9 Kwietnia 2021 Plastidiem malowałem pierwszy raz, potem po 3 sezonach k2. Aktualnie K2 mam 3 sezon i to co wyrwałem myjką, ponownie zamaluje w tym tygodniu właśnie i dojeżdże do końca roku, potem malowanie ramy i amortyzatora. Ale chyba wezmę jakiś kameleon, a to ma chyba plasti z tego co patrzyłem. Cytuj
To_JaT Napisano 9 Kwietnia 2021 Napisano 9 Kwietnia 2021 Malowałem kiedyś ramę plastidipem od dupli color i robiłem to wg. sztuki. Efekt wizualny jest średni, wręcz słaby. Jeśli nie musisz malować to bym sobie odpuścił. To rozwiązanie na chwilę. Najlepiej polakierować. Cytuj
Q_u Napisano 9 Kwietnia 2021 Napisano 9 Kwietnia 2021 No to dziwne, bo amortyzator wyszedł super. Białego RS malowałem na czarno + naklejki z chin ala oryginał i całość cacy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi