Skocz do zawartości

[stojak] Jak przechowywać rower w mieszkaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kupiłem ostatnio nowy rower szosowy i trochę szkoda mi go trzymać na balkonie razem z pozostałymi maszynami. Chciałbym przechowywać go bezpiecznie w pokoju, tak aby się nie wywrócił ani nie opierał o ścianę. Do dyspozycji mam kawałek miejsca za drzwiami, wymiary około 0,7m na 2m. W grę wchodzi tylko podłoga, wiercenie w ścianie odpada. Myślałem o kupieniu jakiegoś stojaka do złapania roweru za koło i ramę. Czy ktoś może coś konkretnego polecić? Chętnie przeczytam wasze opinie dotyczące przechowywania roweru w mieszkaniu :)

Napisano

No właśnie napisałem, że nie chce opierać roweru o ścianę. Obecnie tak stoi, ale docelowo chciałbym rower dać na jakiś mały stojak żeby nie niszczył ściany. 

Napisano

Mam, robi robotę. Nie bardzo wiem co tu chcesz testować, rower stoi na przednim kole a z tyłu sobie wisi na gumowych hakach sam stojak praktycznie nie zajmuje miejsca. 😉

Spokojnie nadaje się też do prostych prac serwisowych z łańcuchem, regulacją przerzutek/hamulców, do czyszczenia itd.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...