Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Na początek przypomnę pompkę bez wężyka, (dla mnie to zaleta👍) którą już wcześniej się pochwaliłem:

Screenshot_2024-04-15-11-25-43-450_com.alibaba.aliexpresshd.jpg

Używam ja, używają znajomi, sprawdza się, ale uwaga: 1) nie pasuje do starych zaworków na gumkę wentylową (dziś to już archaizm),  2) sprawnie pompuje 3-4bar, może coś więcej,  3) na Aliex.. sprzedają też "podróbki" z plastikowym tłoczyskiem, tych nie polecam.

Zauważyłem, że są osoby które mają poważne problemy manualne z utrzymaniem pompki na wentylu, które jeżeli jeszcze nie wyłamały wentyla, to na pewno to zrobią przy kolejnym razie, zwłaszcza w sytuacji stresowej (pana🥴).  Dla nich konieczna pompka z wężykiem, i taką kupiłem do testów💪, a potem pójdzie w dobre ręce😄:

Screenshot_2024-12-26-20-27-04-510_com.alibaba.aliexpresshd.thumb.jpg.fd635bb6a3e5b106838387f4549c5227.jpg

Widzę, że była już tutaj rekomendowana pod różnymi nazwami😁,  ja potwierdzam jej przydatność, są zalety, są i wady:

1) jest jeszcze mniejsza od poprzedniej, solidna -metal, trochę waży🤭, ale dzięki temu pompuje 7 bar a nawet więcej,

2) mała wydajność predysponuje ją do wąskich, wysokociśnieniowych opon, ale ja z premedytacją napompowałem 2", trochę cierpliwości i uwagi, aby nie rozerwać opony, bo łatwo przeholować z ciśnieniem,

3) z powodu maleńkiej wydajności na pewno nie uda się uszczelnić i "wystartować" nową oponę bezdętkową, tak więc koniecznie trzeba mieć zapasową dętkę,

4) obsługuje wentyle: samochodowy SCHRADER  i francuski PRESTA, po obróceniu wężyka,

5) jak widać, można ją wozić pod bidonem, a jak zginie (z różnych powodów😡) to rozpaczy nie będzie. 

Edytowane przez Turysta05