Turysta05 Napisano 9 Stycznia Napisano 9 Stycznia (edytowane) Na początek przypomnę pompkę bez wężyka, (dla mnie to zaleta👍) którą już wcześniej się pochwaliłem: Używam ja, używają znajomi, sprawdza się, ale uwaga: 1) nie pasuje do starych zaworków na gumkę wentylową (dziś to już archaizm), 2) sprawnie pompuje 3-4bar, może coś więcej, 3) na Aliex.. sprzedają też "podróbki" z plastikowym tłoczyskiem, tych nie polecam. Zauważyłem, że są osoby które mają poważne problemy manualne z utrzymaniem pompki na wentylu, które jeżeli jeszcze nie wyłamały wentyla, to na pewno to zrobią przy kolejnym razie, zwłaszcza w sytuacji stresowej (pana🥴). Dla nich konieczna pompka z wężykiem, i taką kupiłem do testów💪, a potem pójdzie w dobre ręce😄: Widzę, że była już tutaj rekomendowana pod różnymi nazwami😁, ja potwierdzam jej przydatność, są zalety, są i wady: 1) jest jeszcze mniejsza od poprzedniej, solidna -metal, trochę waży🤭, ale dzięki temu pompuje 7 bar a nawet więcej, 2) mała wydajność predysponuje ją do wąskich, wysokociśnieniowych opon, ale ja z premedytacją napompowałem 2", trochę cierpliwości i uwagi, aby nie rozerwać opony, bo łatwo przeholować z ciśnieniem, 3) z powodu maleńkiej wydajności na pewno nie uda się uszczelnić i "wystartować" nową oponę bezdętkową, tak więc koniecznie trzeba mieć zapasową dętkę, 4) obsługuje wentyle: samochodowy SCHRADER i francuski PRESTA, po obróceniu wężyka, 5) jak widać, można ją wozić pod bidonem, a jak zginie (z różnych powodów😡) to rozpaczy nie będzie. Edytowane 9 Stycznia przez Turysta05 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi