GPR Napisano 8 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2021 (edytowane) Szukam właśnie małej pompki z wężykiem która można zamontować na rowerze. Jak kogoś stać to kupi oczywiście polecane pompki firmowe (np Lyzene) ale mój budżet skupia się w granicach 30-60zł. Jako ze znalazłem kilka ciekawych produktów postanowiłem sie nimi z wami podzielić abyście nie tracili czasu na ich szukanie. Kryteria: mała pompka ręczna która posiada wężyk a tłok nie jest z plastiku Osobiście wolałbym by pompka była długości 30cm którymi sie mniej "namachasz" jednak takiej niestety w tym zakresie cenowym oraz kryteriach nie widziałem. Oczywiście są jakieś chińskie plastiki, pompki bez wężyka lub za 150zł ale nie o to tu chodziło. Zatem przejdźmy do podsumowania poszukiwań: Prawie najtańsza pompka z wężykiem DEONE DE018 ok 15zł to tak naprawdę chyba najtańsza pompka WestBiking na ali od 5$* a na allegro YP0711069 50zł, ViVo 270135 od 22zł M-Wave AWR1830 od 30zł (chyba to samo co wyżej) Wszystkie trzy to podobna półka cenowa -Niby aluminium ale co w środku? Jak ktoś chce może spróbować. Beto CPS-002A za ok 30zł Beto to podobno bardziej znana chińszczyzna, podobno sprawdzona i nie najgorsza jakościowo. Podobno. Beto CTH-009A od 25zł (długość pompki 265 mm) martwi mnie konstrukcja rączki. Enero 1033136 za ok 40zł ona chyba najbardziej mnie interesuje. Beto CHMP-003AG alu z manometrem - od 40zł która ma bodaj przycisk na rdzeń wentyla, wkładkę (czy jak to tam sie zwie) z metalu a nie z plastiku (a to też bardzo ważne): KROSS HVG (lub HPG) 4.0 z manometrem - od ok 60zł Beto BETO TH-004AG za 60zł z manometrem ZEFAL AIR PROFIL FC01 - FC03 od ok 65zł filmik producenta: https://www.youtube.com/watch?v=X1Ud6AK8TeY ---------------- Poza konkurencją: LEZYNE Sport Drive - od 85zł Ciekawostka: miniaturowa (10cm) XLC PU-A06 za ok 40zł najprawdopodobniej jest to WESTBIKING z Ali za 5* dolców Do rankingu można by dorzucić jeszcze kilka pompek z Aliexpress w granicach 12 dolców (np firmy WESTBIKING czy Sireck) ale czeka się na nie 3-12 tygodni, nie ma gwarancji i często nie ma zwrotów (widzę że nawet producent tego nie oferuje) oraz jeszcze w tym roku wchodzi Vat na art z Chin więc odradzam wam tę przygodę i też odradzał bym wam kupować je na Alledrogo od Chińczyków bo to opcja chyba jeszcze gorsza niż kupno z Aliexpress. Przy tych pierwszych pompkach oprócz oczywiście spasowania/luzów i szczelności wężyka interesowało by mnie z czego jest gwint w części roboczej pompki (DEONE DE018 ma plastikowy -> https://www.youtube.com/watch?v=WdUk3_GZ3Xg) Z drugiej strony jeśli jeździcie po mieście i pompka ta (jak u mnie) ma służyć do ewentualnego kapcia to może nie warto inwestować wiele bo zawsze może sie napatoczyć jakiś amator pompek.) * - jak bardzo dobrze poszukasz To tyle co zdołałem znaleźć. Może coś jeszcze dorzucicie. Sam jeszcze żadnej nie wybrałem. Edytowane 8 Kwietnia 2021 przez GPR 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 8 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2021 (edytowane) Mam tego Krossa HPG 4.0 z tym że ja zapłaciłem 49,99 zł. więc chyba cena poszła nieco w górę, naprawdę świetna pompka osobiście używam z wentylem AV ale z tego co się orientuję działa z każdym typem wystarczy przełożyć końcówkę. Jest dość lekka, szybko pompuje, duży wyraźny manometr, max. ciśnienie zalecane przez producenta to 120 PSI czyli nieco ponad 8 bar, wężyk jest chowany i ma zaślepkę antykurzową, w zestawie jest nawet uchwyt na ramę jakby ktoś chciał to taszczyć na rowerze. Zdecydowanie jeden z lepszych zakupów jakie zrobiłem jeśli chodzi o akcesoria rowerowe. Przed nią miałem jakąś Beto gdzie po paru dniach przestał działać manometr, na szczęście przed upływem 14 dni więc udało się bez problemu zwrócić. Edytowane 8 Kwietnia 2021 przez keltu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2021 (edytowane) Deone posiadam, jest to brandowana Merida. Czasem trzeba dokręcić plastik-obejmę przy tłoku. Pompuje dobrze, ale trzeba sposobem: zasysać wolniej powietrze a potem energiczne wciśniecie tłoka. Natomiast na pierwszą pompkę wybrałbym jakiegoś Zefala. Edytowane 8 Kwietnia 2021 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GPR Napisano 8 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2021 (edytowane) Tak z ciekawości po ile sprzedają ta meridę? Bo obecnie na ali najniższa cena jest w promocji u producenta 4,6$ czyli drożej niż ta bez naklejki na allegro ale też widywałem ją na Ali powyżej 10$ 😛 a na Allegro z logiem westbiking za 50zł 😛 😛 Także to dowód na to że chińszczyznę z twoim logo możesz sprzedać nawet z marżą 400% jeśli chcesz. Kupiłem ją sobie (z allegro) i zerknę na jakość. Edytowane 8 Kwietnia 2021 przez GPR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 8 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2021 Pompka ręczna, sprzęt do awaryjnych zastosowań, który nigdy nie powinien zawieść. A ty szukasz chińczyków za 50 złotych kiedy coś pożądnej firmy, niech nawet to lezyne kosztuje 100. Nie rób sobie jaj, pompki nie kupujesz raz na tydzień żeby na tym oszczędzać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
345872 Napisano 8 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2021 Lezyne? Od Mike Kozuschka? :-) Pewnie super, ale ten gosciu mi nie podchodzi... Wracajac do tematu pompek budzetowych, to mam duza pompke stacjonarna beto, kupiona w karfurze chyba z 15 lat temu. Cala plastikowa, dziala do dzis. Tak, ze firme beto chyba mozna brac pod uwage :-) W marketach spozywczych, o ile prowadza sezonowy dzial rowerowy, mozna czasem trafic na ciekawe oferty. Niestety, trzeba sie troche znac i dokladnie ogladac. Mala, solidna pompke z wezykiem kupilem ostatnio za 25zl. korpus metalowy, zlacze wezyk/pompka metalowo-plastikowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 8 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2021 Posiadam taką i sprawia solidne wrażenie. Lekka, mała, z wężykiem i działa. U mnie w lokalnym sklepie rowerowym wciąż sprzedają po 22 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
345872 Napisano 1 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2021 musze posypac glowe popiolem, te wspomniana wyzej przeze mnie pompke, jak i pewnie cala firme goodbike nalezy jednak odradzic. pomka rozsypala sie przy 2. uzyciu w klimatach low-low budgetowych przewijajaca sie tutaj firma beto bedzie juz markowa i ja mozna z pewnoscia polecic ja zrobilem jeszcze inaczej, znany francuski market sportowy na litere D, tam najtansza pompka za 14 plus do tego wezyk za bodajze 12 zl. nie jest moze tak miniaturowa jak inne pompki "szosowe", ale to moze byc tez zaleta - w czasie pompowania :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GPR Napisano 7 Września 2022 Autor Udostępnij Napisano 7 Września 2022 (edytowane) Ja z kolei moge bardzo polecić tą najtańszą pompkę czyli DEONE DE018 aka West Biking z chin. Nadal można ją nabyć na alletanio za ok 18zł. Pazerni chińczycy juz od dłuższego czasu mają je droższe (od 5.6USD) Jest naprawdę solidna. Nie odkształca się. Wielokrotnie już odkręcałem i dokręcałem wężyk i plastikowy gwint się nie wyrobił a pompka nadal trzyma ciśnienie. Swego czasu od chińczyków nabyłem też tą pompkę za 37zł (teraz >11USD). Częśc robocza jest w całości z alu i choć też spełnia swoje zadanie to główka jest dokręcana i mniej stabilna (jak to alu) więc przy pompowaniu potrafi sie ocierać o wewnętrzną rurkę. Edytowane 7 Września 2022 przez GPR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danieckki Napisano 9 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2023 W dniu 8.04.2021 o 16:41, marvelo napisał: Posiadam taką i sprawia solidne wrażenie. Lekka, mała, z wężykiem i działa. U mnie w lokalnym sklepie rowerowym wciąż sprzedają po 22 zł. To nie jest ta sama dwustronna https://www.mikesport.pl/beto-dwustronna-pompka-rowerowa-z-wezykiem-cps-002-7-bar-100-psi ? Czy to już inny model? Szukałem po sklepach, ale tutaj jednak najtaniej. Pewnie trochę inflacja, ale aktualnie można wyrwać za 30 zł na promocji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 9 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2023 Znowu się jakiś nowy pracownik mikesport uaktywnił na forum - 3 pierwsze wpisy i 3 reklamy mikesport Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GPR Napisano 9 Lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 9 Lutego 2023 (edytowane) Chyba tak bo 2 min szukania w necie i już widzę BETO CPS-002 w cenie 26,90 Zatem może warto zgłosić do moderacji? Mini CPS-006P znalazłem w promce za 14,90. Która w przeciwieństwie do Deone jest chyb cała z plastiku. Jest jeszcze Beto - Mini Alu CTH-009A z wężykiem obecnie za 21.90 Największa ich wada jest taka ze manometr sie jednak przydaje w głównej pompce zatem nadają sie raczej na zapasową czyli na dopompowania. A i niektórzy wolą wentyle na wcisk ale ja wolę pompki dokręcane. Nie wiem co lepsze ale jakoś nie ufam tym zaciskanym. Edytowane 9 Lutego 2023 przez GPR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lewocz Napisano 10 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2023 Tych Beto to bym za darmo nawet nie wziął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GPR Napisano 9 Maja Autor Udostępnij Napisano 9 Maja (edytowane) Odświezam. Lidl sprzedaje taką Crivit: https://www.lidl.pl/p/crivit-akcesoria-rowerowe-mini-pompka-narzedzia-rowerowe/p100360547001?f=0&utm_medium=affiliate&utm_source=tradedoubler&utm_content=2381265&utm_campaign=o&mktc=affiliate&tduid=62b037c8014eb14cfb52286d1b71d944 https://www.lidl.pl/assets/gcp2c2f2cd7eb8747babcf4b24910874d55.jpeg 30zł a obecnie w promocji 21zł. Edytowane 9 Maja przez GPR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 9 Maja Udostępnij Napisano 9 Maja (edytowane) Wygląda prawie jak Lezyne Sport HV Działa zapewne tak samo. A kosztuje 1/5 jej ceny... Edytowane 9 Maja przez TheJW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GPR Napisano 9 Maja Autor Udostępnij Napisano 9 Maja Te ciut wyżej (Deone) widziałem ostatnio na aliexpress za 13zł. Mam bodaj 4 sztuki (z 2 korzystam od dawna, 2 mam na zapas) i mogę polecić bo mimo niskiej ceny sprawdzają sie i do roweru i sportowych piłek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bojkow Napisano 18 Maja Udostępnij Napisano 18 Maja nie super mini ALE może ktoś już ma i poleca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GPR Napisano 3 Lipca Autor Udostępnij Napisano 3 Lipca (edytowane) Podobnie droga jest na ALI. Od WestBiking. Tyle że trzeba jej poszukać scrollując. https://www.aliexpress.com/gcp/300000512/nnmixupdatev3 Edytowane 3 Lipca przez GPR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dafor Napisano 10 Sierpnia Udostępnij Napisano 10 Sierpnia (edytowane) Szukam pompki ktora bez problemu moglbym napompowac kolo do 4 barow. I chodzi tu o jedna z tych mniejszych Mialem taka mala podreczna ktora pompowala moze do 2 i dalej juz nie chciala. Pytam bo widze ze w temacie pompek zazwyczaj przewija sie cena lub wielkosc Edytowane 10 Sierpnia przez Dafor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 10 Sierpnia Udostępnij Napisano 10 Sierpnia Właśnie wyjąłem z paczkomatu Lezyne Pocket Drive. Jak tylko siatkarze przegrają mecz pójdę ją sprawdzić i dam znać jak to działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
locomotiv12 Napisano 10 Sierpnia Udostępnij Napisano 10 Sierpnia Lezyne jest całkiem spoko Są 2 wersje: do szosy i do mtb Obydwie mają wężyk który ułatwia pompowanie dętek (zwłaszcza TPU) w sytuacji awaryjnej Mialem Beto ale niesprawdzila się - ledwo napompowałem 2,5 bara w szosie. Dobrze, że miałem niedaleko do domu Ja na pompce awaryjnej już nie mam zamiaru oszczędzać Zaoszczędzę parę PLN ale radość szybko minie zwłaszcza jak będę stał w lesie i przeklinał, że nie mogę napompować opony do właściwego ciśnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemeg Napisano 10 Sierpnia Udostępnij Napisano 10 Sierpnia Też mam lezyne jedna mtb druga do.szosy w gravelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dafor Napisano 10 Sierpnia Udostępnij Napisano 10 Sierpnia Ta pompka jest do jednego rodzaju wentyla? Nie ukrywam ze wolalbym uniwersalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CoolBreezeOne Napisano 10 Sierpnia Udostępnij Napisano 10 Sierpnia Nie, Lezyne Pocket Drive jest do dwóch typów wentyli: schrader/presta. Wystarczy odpowiednio wkręcić wężyk. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi