Skocz do zawartości

[czujnik kadencji] Czy czujnik kadencji Magene da się podpiąć pod smartfon z Androidem.

Indzynier

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Sparuje się ze wszystkim co obsługuje BT lub ANT+. Wahoo Fitness powinno wykryc bez problemu. Endomondo nie żyje, Strava wyłączyła tą funkcjonalność, trzeba by się było cofnąc do wersji z marca 2020

Napisano

Kilku znajomych, którzy kupili te czujniki (bo znajdziesz go też na ali za 50-60 złotych) narzekało na niedokładne odczyty i to przy połączeniu z licznikiem przez ant+. Przez bt lepiej raczej nie będzie

Napisano

Kolega posiada i łączy mu się z zegarkiem Garmina oraz aplikacjami, niestety nie powiem Ci z konkretnie którymi ale jak pisał kolega wyżej powinno działać.

Cena kosmos, na ali po 20 zł chodziły jakiś czas temu.

Napisano
9 minut temu, Indzynier napisał:

@Mihau_to jaki inny polecasz?

Jeśli mam być szczery to polecam kupienie dedykowanego urządzenia, czyt. licznika

Osobiście mam czujniki garmina podpięte do garmina i śmiga elegancko, w sumie pulsometr mam hrm run dedykowany do zegarka ale mniejsza

Napisano
9 minut temu, wkg napisał:

Możesz sobie kupić https://allegro.pl/oferta/garmin-czujnik-kadencji-2-generacji-8381740472

Ja mam czujnik prędkości oryginalny Garmina i też mu się zdarzy czasami przyświrować. Wziąłbym to magene ale z ali :)

Ma łączność przez Bluetooth? Bo z tego co mi się wydaje Garmin tylko ANT+ a mój smartfon nie ma takiej łączności.

Teraz, wkg napisał:

https://www.bike-discount.de/en/buy/garmin-edge-530-performer-bundle-gps-bike-computer-871541 jak za barszcz :D

A też świruje :)

Wziłąbym z ali za 60 złotych jeżeli ni chciałbym wydawać na porządny licznik. Te niedokładności sa chwilowe - nie mają wpływu na średnią prędkość czy kadencje. Ot, takie sekundowe przymulenia. Strava i tak to potem pozlicza po swojemu. 

Ja chcę kupić z OLX'a za 70 zł nie chce mi się czekać 3 tygodnie na przesyłkę z Ali.

Napisano
31 minut temu, Mihau_ napisał:

Kilku znajomych, którzy kupili te czujniki (bo znajdziesz go też na ali za 50-60 złotych) narzekało na niedokładne odczyty i to przy połączeniu z licznikiem przez ant+. Przez bt lepiej raczej nie będzie

Mam 2 magene i 3 xosy oraz brytona i garmina - wszystkie działają tak samo. Każdemu czasami coś się zdarz ale to naprawdę wyjątkowa rzadkość.

Napisano
Godzinę temu, Mihau_ napisał:

Mam Magene z ALi, śmiga doskonale aktualnie z Brytonem 420,m wcześniej z 310.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...