tiko35 Napisano 7 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2021 Cześć, w rowerze żony muszę wymienić łańcuch. Niestety starego już nie mam co powoduje problem bo nie mam pojęcia jaki powinienem kupić nowy? Ile powinien mieć oczek? Sam rower to typowy rower miejski, niby ma trzy biegi, ale jak patrzę na kasetę to wygląda tak jakby nie miał (kaseta jest pojedyńcza). Pomoglibyście doradzić jaki łańcuch i ile oczek powinienem kupić tak żeby pasował? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 7 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2021 Łańcuch nowy z pudełka i tak i tak będzie dłuższy - trzeba skracać pod konkretny rower... Ale przede wszystkim to Ty patrzysz na rower... my go nie widzimy, wrzuć ze dwa zdjęcia, bo opis troszkę chaotyczny a ze zdjęciami będzie łatwiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 7 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2021 Łańcuch kupuje się w długości "fabrycznej" a później skraca do konkretnego roweru Skoro masz 1rz z tyłu to zapewne mowa o piaście planetarnej i będziesz potrzebował łańcucha pod 1rz. Najlepiej wrzuć jakąś fotkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tiko35 Napisano 7 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2021 Zdjęcia dodaje w załączniku, mam jakiś stary łańcuch być może od tego roweru - naliczyłem 51 ogniw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthewinf Napisano 7 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2021 ten będzie ok https://allegro.pl/oferta/lancuch-rowerowy-112-ogniw-nexelo-1-bieg-spinka-7773375244 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 7 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2021 Kup łańcuch normalnej firmy, shimano, kmc, connex. Są też łańcuchy dedykowane do nexusa Te najtańsze śmieci nadają się na tydzień jeżdżenia jeśli się wcześniej nie zerwą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tiko35 Napisano 7 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2021 Czy taki łańcuch będzie dobry: https://allegro.pl/oferta/shimano-cn-nx10-lancuch-rowerowy-114og-1rz-nexus-10502637424 czy szukać czegoś w wyższej cenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.