Gość Napisano 4 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2021 Witam. Jakie okulary na rower? Konkretne modele,producenci. Zależy mi na tym aby NIE powiększały i zniekształcały obrazu,co niestety często się spotyka nawet w teoretycznie dobrym produkcie. Więc chciałbym żebyście coś podpowiedzieli z własnego doświadczenia,coś co sami stosujecie i jest sprawdzone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sil_afein Napisano 4 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2021 Ogólnie każdy producent z wyższej półki. Oakley, Rudy, Speedcraft 100%, POC czy co tam jeszcze jest. Osobiście używam Oakley Radar EV z soczewkami Prizm. Dla mnie nic lepszego nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2021 Ja mam UVEX, modelu nie pamiętam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Strek Napisano 4 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2021 Kiedyś w sklepie optycznym kupiłem jeden z modeli okularów firmy Polaroid. Nie są zbyt sportowe z wyglądu ale w bardzo słoneczne dni sprawdzają się w 100 procentach. Oczy naprawdę w nich odpoczywają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revolta Napisano 4 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2021 Ja mam z deca fotochromy. Też jestem zadowony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CoolBreezeOne Napisano 4 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2021 Jakiś czas temu zacząłem jeździć w fotochromach kapvoe z Ali i jestem baaardzo zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pazuzu Napisano 18 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2021 Używam okularów UVEX, mam kontakt z 3 parami fotochromowymi i sa bardzo dobre. Wcześniej miałem najtańsze z decathlonu to chyba było coś nie tak z szybkami bo bolały mnie oczy i bardzo szybko się rysowały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kajmaczek78 Napisano 19 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2021 Z okularów mogę polecić UVEXY Sportstyle, a w bardziej słoneczne dni coś z fotochromami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nossy Napisano 19 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2021 a u mnie pod budżecie accent storm ( w zestawie ciemne i białe szkła ). Mam astygmatyzm i dla mnie dość istotne jest aby nie zniekształcały bo jeżdżę bez korekcji. Ogólnie kiedyś miałem goggla z korekcją...oprawki korekcji dosłownie rozpadły się od potu bo niecałym roku używania, oprawki po 2 latach....może mam kwas zamiast potu-nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.