Gość Napisano 3 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2021 Hej, Pytania być może będą głupie, ale w sumie nie mam się kogo poradzić. Potrzebuję kilka rzeczy z Ali, bo w Polsce po prostu nie są dostępne. Konta jeszcze nie mam, więc muszę założyć. Tutaj pojawiają się dwa tematy. 1. Używacie swojego normalnego konta mailowego, czy macie jakiś SPAM mail na takie potrzeby? 2. Podajecie numer telefonu? Z jednej strony, te wszystkie dane podaje się co chwile w sklepach. Z drugiej strony, jakoś wciąż nie mam zaufania do tego serwisu, a właściwie to do samych Chińczyków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CoolBreezeOne Napisano 3 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2021 (edytowane) ad.1 - mam kilka maili, ale Ali mam "przyklejone" do maila, którego często używam. Tak jakoś wyszło. Chociaż z perspektywy czasu, to wszystkie online-sklepy, allegra i ali wrzuciłbym na maila strikte zakupowego; ad.2 - tel. i tak będziesz musiał podać przy określaniu przesyłki - czy to PP, czy inny InPost; Na Ali jeszcze się nie naciąłem, a jak było coś pod górkę, to Majfrendy bez kombinowania rozwiązywali problem ku obopólnemu zadowoleniu. Co do zaufania do ChRL - wiesz, pewnie i taki mi siedzą w Xiaomi, więc... oglądam się za siebie i zerkam w górę Edytowane 3 Kwietnia 2021 przez CoolBreezeOne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clavdivs Napisano 3 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2021 Z mojego doświadczenia Ali użytkuje się bardzo podobnie jak Allegro. Tylko czas wysyłki jest dłuższy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bombka Napisano 3 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2021 2 godziny temu, skom25 napisał: Z drugiej strony, jakoś wciąż nie mam zaufania do tego serwisu, a właściwie to do samych Chińczyków. Bez obaw, kupuje tam już kilka lat i jeszcze nie miałem problemów, nie róbmy z Chińczyków jakiś monstrum Ja używam maila tego co wszędzie, numer telefonu też podany, no i karta kredytowa też dodana, pieniądze same nie znikają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 3 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2021 (edytowane) Jest całkiem OK. Podałem ten "ważniejszy" nr telefonu i nie było żadnych numerów. Karty nie podawałem bo i po co. Edytowane 3 Kwietnia 2021 przez wkg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bombka Napisano 3 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2021 Oczywiście nie ma takiej potrzeby, kolega ma obawy więc informuje że nawet w tej kwestii nie miałem problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2021 No i natknąłem się na pierwszy problem. Brak opcji zapłaty poprzez "Przelewy 24". Czytałem że opcje są dwie. Pierwsza, to że czasami mają przerwy techniczne i ta opcja nie jest dostępna. Druga że sprzedający może nie udostępniać takiej formy zapłaty. Ktoś coś wie na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bombka Napisano 4 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2021 Przed chwilą sprawdzałem, u mnie taka opcja jest, po za tym jest karta, blik, PayU, także możliwe że jest to kwestia sprzedającego, tak samo jak z wyborem dostawy, nie wszyscy oferują paczkomat InPostu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2021 Możesz podesłać dowolną ofertę w której są te opcje? Sprawdzę czy będę widział u siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bombka Napisano 4 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2021 Tak to wygląda u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 4 Kwietnia 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2021 Opcja dostawy do paczkomatu nie jest dostępna u każdego sprzedawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2021 @bombka znalazłem dokładnie tą ofertę i mam tylko: Płatność kartą, PayPal, Webmoney Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolek Napisano 4 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2021 Paczkomat jest dostępny do 100zl niestety. Dodatkowo musi być rodzaj przesyłki AliExpress standard shiping. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bombka Napisano 4 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2021 3 minuty temu, skom25 napisał: @bombka znalazłem dokładnie tą ofertę i mam tylko: Płatność kartą, PayPal, Webmoney Aplikacje masz aktualną ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2021 Na laptopie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bombka Napisano 4 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2021 To może sprawdź na telefonie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2021 Już wiem... Trzeba było wcześniej uzupełnić dane adresowe. Założyłem konto i tego nie robiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CoolBreezeOne Napisano 4 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2021 1 godzinę temu, bombka napisał: Aplikacje masz aktualną ? Podbijam. @skom25, zamontuj sobie apkę. Ceny na desktopie i w apce potrafią się różnić na korzyść aplikacji. Nie dużo, ale zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 4 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2021 Ja musiałem odinstalować tą aplikację, strasznie mi baterię zżerała, a przy moich rzadkich zakupach tam to zdąże zainstalować. Żadne wymuszenie zatrzymania nie działało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bombka Napisano 4 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2021 To dziwne, u mnie zużycie wygląda tak, naprawdę nie wiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danieckki Napisano 23 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2023 Ostatnio coś te paczki długo idą, nie wiem jak u was. Ja chyba całkowicie zrezygnuje z zakupów, tym bardziej, że alledrogo ma niemal to samo - co prawda z przebitką cenową, ale zawsze szybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi