Zergonyac Napisano 2 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2021 Cześć : ). Doradziłby mi ktoś dobór tarczy do Avida BB5? Piasta Novatec, 6 śrub, w razie czego mogę podesłać zdjęcie. Czym się kierować? Fajnie gdyby nie kosztowała więcej niż 80-100 zł. Tarcza na tył, więc 160 mm starczy. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2021 https://allegro.pl/oferta/160mm-tarcza-hamulcowa-a2z-atd-czarna-8445174752 https://allegro.pl/oferta/a2z-spv-tarcza-hamulcowa-160mm-biala-10490422056 https://allegro.pl/oferta/shimano-sm-rt56-6-srub-160mm-tarcza-hamulcowa-10468122053 https://allegro.pl/oferta/tarcza-hamulcowa-rowerowa-160mm-is-6-srub-xt-slx-9860690785 Moim zdaniem tarcze maja nie znaczny wpływ na skuteczność naszego hamowania,względem całego układu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
To_JaT Napisano 2 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2021 3 minuty temu, mechanikrowerowy1986 napisał: Moim zdaniem tarcze maja nie znaczny wpływ na skuteczność naszego hamowania,względem całego układu Jak się jeździ koło komina tak ;D W tej cenie najlepsze chyba Avid G2CS, będą też pasować do reszty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2021 Chłopie o czym tym piszesz,uważasz ze tarcza ma taki wpływ?Prosze o jakieś rozszerzenie tego tematu. 9 minut temu, To_JaT napisał: Jak się jeździ koło komina tak ;D W tej cenie najlepsze chyba Avid G2CS, będą też pasować do reszty Jeszce jedno wiesz kiedy tarcza ma wpływ na hamowanie,wtedy gdy zwiększa się jej średnica I nie opowiadaj mi jakiś bzdur bo zniszczyłem nie jedną Tarczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
To_JaT Napisano 2 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2021 W d byłem g widziałem, no tak Tarcza ma bardzo duże znaczenie, jeśli twierdzisz inaczej to proszę o jakieś rozszerzenie tego tematu PS. Nie wiem jak ty ale nie jestem chłopem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2021 Słuchaj materiał ścierny od lat jest stosowany ten sam,w każdej renomowanej firmie,jak taki z ciebie mistrz w doborze tarczy podaj wyniki na papierze. P.S a co do chłopa to zwyczajna przenośni,pojmujesz to? 15 minut temu, To_JaT napisał: W d byłem g widziałem, no tak Tarcza ma bardzo duże znaczenie, jeśli twierdzisz inaczej to proszę o jakieś rozszerzenie tego tematu W d to jesteś ty i G to widzisz ty haha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
To_JaT Napisano 2 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2021 W każdym razie polecam Avid G2CS, trwałe, sztywne i dobrze hamujące, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2021 Autor stawia próg 80-100zł Teraz, mechanikrowerowy1986 napisał: Autor stawia próg 80-100zł A porównałeś to z czymś innym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
To_JaT Napisano 2 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2021 https://allegro.pl/oferta/tarcza-hamulcowa-avid-cs-g2-160mm-na-6-srub-9493262093?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24 druga pozycja w google Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2021 Argumenty w czym ta tarcza taka świetna jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
To_JaT Napisano 2 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2021 Wyżej podałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2021 Ja osobiście nie zapłaciłbym za tą tarczę takich pieniędzy Pewnie łykasz to ze czyści sie w trakcie jazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zergonyac Napisano 9 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2021 Panowie spokojnie... . Nie wybieramy tarczy do Bugatti Chirona. Dziękuję za wpisy. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 10 Kwietnia 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2021 W dniu 2.04.2021 o 20:40, mechanikrowerowy1986 napisał: Moim zdaniem tarcze maja nie znaczny wpływ na skuteczność naszego hamowania,względem całego układu Całe szczęście ,że to tylko Twoja opinia. Zatrzymaj ją dla siebie lub podaj argumenty na podstawie których tak twierdzisz. Argumenty poparte konkretami. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2021 Względem całego układu,jakość tarczy hamulcowej jaką założymy,ma najmniejszy wpływ na skuteczność hamowania,a jeśli chodzi o argumenty to już podaje,kiedyś dla sprawdzenia założyłem kawał starej blachy w rozmiarze odpowiadającym 160mm i o dziwo hamowało to naprawdę nieźle,Wiem ze brzmi to śmiesznie,ale taka jest rzeczywistość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
To_JaT Napisano 11 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2021 Mam nadzieję, że mechanikiem jesteś tylko z nazwy i nie masz swojego warsztatu którym serwisujesz ludziom rowery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi