Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
2 godziny temu, pecio napisał:

gość z Przemyśla  nick z aledrogo  - MYKEN

Gość z Krakowa jak już :P

Mykena znam osobiście i mogę go każdemu polecić, w dodatku, jeśli zamówi się u niego koło customowe, wyjdzie ono z rąk najlepszego kołodzieja w Krakowie. Więc jakieś evalnite lemonbiki niech się chowają z tymi ich pseudo kraftowymi sprzętami. U Mykena taniej i lepiej. 

• +1 pomógł 2
Napisano (edytowane)

@marvelo rozbieżne są specyfikacje. Może zmierzył fizycznie i tak wychodzi. Nie wiem , pisz i pytaj Mykena. U mnie co prawda  cx'y ale zawsze wychodzą parzyste.

Edytowane przez pecio
Napisano
W dniu 29.01.2025 o 07:06, marvelo napisał:

W środę (29.01) udało mi się w końcu dodzwonić do osoby obsługującej zamówienie i ta rozmowa dała jakąś nadzieję na pozytywne załatwienie sprawy (zostałem przeproszony za niedogodności, a jako rekompensatę mam dostać jeszcze jakiś rabat), ale do dzisiaj dalej nic się nie zmienia w statusie zamówienia (oczekuje na dostawę, pomimo zapewnień, że postarają się szybko ściągnąć te brakujące sztuki). Poczekam do poniedziałku. Mają jeszcze szanse, ale jeśli w poniedziałek towaru nie będzie na sklepie to anuluję zamówienie. Pieniędzy jeszcze nie wpłacałem (bo miałem otrzymać numer konta i kwotę jak zamówienie będzie skompletowane), więc przynajmniej nie będę musiał nic odzyskiwać, ale teraz mam wątpliwości, czy w ogóle towar wyślą nawet jak w końcu zapłacę. Poczytałem trochę opinii (facebook) i wygląda na to, że coś z tą firmą od jakiegoś czasu jest nie tak. 

rowerowy.com | Facebook

Co radzicie? 

Napisano
W dniu 31.01.2025 o 18:27, marvelo napisał:

W środę (29.01) udało mi się w końcu dodzwonić do osoby obsługującej zamówienie i ta rozmowa dała jakąś nadzieję na pozytywne załatwienie sprawy (zostałem przeproszony za niedogodności, a jako rekompensatę mam dostać jeszcze jakiś rabat), ale do dzisiaj dalej nic się nie zmienia w statusie zamówienia (oczekuje na dostawę, pomimo zapewnień, że postarają się szybko ściągnąć te brakujące sztuki). Poczekam do poniedziałku. Mają jeszcze szanse, ale jeśli w poniedziałek towaru nie będzie na sklepie to anuluję zamówienie.

W poniedziałek towaru wciąż nie było, więc napisałem im wiadomość, że rezygnuję. No i dopiero się ruszyło (choć towar faktycznie już chyba do nich został wysłany). Od tego momentu wszystko poszło już tak, jak powinno od samego początku. Dostałem jeszcze raz przeprosiny, 10% rabatu, no i w piątek (po pięciu tygodniach od zamówienia) dostałem paczkę z kompletem szprych (wszystkie zamówione długości i dokładną liczbę sztuk). Ostatecznie zatem sklep ocalił swój honor i gdyby nie ta zwłoka i utrudniony kontakt przez długi czas, byłoby super. A tak wyszło tylko akceptowalnie. Ale szprychy w końcu mam i mogę działać. No i na osłodę trochę taniej niż zakładałem. 

image.thumb.jpeg.3f4ac66e2378fe9a8e2ad57eab4b5a81.jpeg

• +1 pomógł 1
Napisano

RoweryStylowe - NEGATYWNA

Z takim szmaciarstwem nie spotkałem się od wielu lat, a zamawiam w Internecie bardzo dużo. Na ponad 3 TYGODNIE przed dłuższą wyprawą zamówiłem kierownicę wyprawową, miała być dostępna w 4-6 dni roboczych w tym sklepie. Równie dobrze mogłem zamówić w jednym z europejskich sklepów i dawno bym ją już miał. 
Gdy po tygodniu dopytałem o status zamówienia to dostałem niegrzeczny komentarz, że jak zamawiałem to widziałem, że czas realizacji to max. 06.02 ale że będzie jednak opóźnienie i realizacja będzie w kolejnym tygodniu.
Popełniłem błąd i zaufałem nieodpowiedniemu sklepowi i poprosiłem o dalszą realizację zamówienia bo w sumie było jeszcze sporo czasu. Gdyby jednak ktokolwiek ze sklepu w ciągu kolejnych dni dał znać, że dostawa nawet o tydzień później ich przerasta to nadal miałbym czas na zamówienie za granicą. Ale w stylowych rowerach jak widać klienta mają głęboko gdzieś. Dopiero gdy w kolejnym tygodniu 2 razy poprosiłem o informację o statusie zamówienia to łaskawie po dobie dostałem odpowiedź, że jednak realizowanie zamówień przez Internet to dla nich zbyt duże wyzwanie.

Podsumowując: dostępność i terminy dostaw to fikcja, komunikacja fatalna. Z tego co widzę to moje doświadczenie nie jest odosobnione. OMIJAĆ szerokim łukiem!
Napisano

@spidelli Naprawdę rzadko w ostatnich latach takie niemiłe sytuacje mi się zdarzały. Pamiętam które sklepy rowerowe wysyłają błyskawicznie, a które mają towar wirtualny (np. Formicki) - zawsze jednak jest jakaś przewidywalność i komunikacja. Myślę, że przejście znacznej części handlu z własnych sklepów na Allegro spowodowało większą dyscyplinę w informowaniu o stanach magazynowych. Wadą jest oczywiście to, że Allegro zabija niezależne sklepy internetowe, te z kolei same się o to proszą gdyż ceny u siebie mają takie jak na allegro (lub wyższe) i z reguły brak darmowej wysyłki (o zwrotach nie wspomnę). Nie zdziwię się jak za parę lat 98% handlu będzie na Allegro, Amazon i może jakieś branżowe rodzynki się ostaną typu Centrum Rowerowe, które ciężko pracuje na to by traktować ich poważnie.  A rowerom stylowym kij w szprychy!

• +1 pomógł 1
Napisano

Endurastore - Pozytyw - wysyłka tego samego dnia, bezproblemowy zwrot/wymiana na inny rozmiar, bezproblemowy kontakt - oddzwaniają kiedy nie mogą odebrać

Rogelli.pl - Pozytyw  - wysyłka tego samego dnia, obsługa klienta

szumgum.com - NEGATYW  - nie raczą odbierać telefonów, może gdyby raczyli to nie sprzedawali by towaru którego nie mają na stanie, za to na stronie jak najbardziej tak. Nie odpisują na maile, anulują zakup z w/w powodu. Przeproszenie za zaistniałą sytuację ich przerasta. 

Napisano

Cześć.

Czy ktoś robił zakupy tutaj?

rowerowepromocje.pl

Na allegro od 2 miesiecy, ale zero transakcji i opinii. W sklepie internetowym ceny jeszcze nizsze ale nie wieć czy to nie jakaś zmyłka albo rowery jakiś b-stock.

Ineresuje mnie z tego sklepu Orbea Occam.

Napisano (edytowane)

r2-bike.com

Nie znałem tej firmy, kupiłem coś HOPE'a, jednak od razu informowali, że nie mają i kedy będzie, potem aktualizacje statusu przychodziły i po 2 tyg. dostałem co chciałem. W dobrej cenie.

p.s. Taki tip przy okazji. Generalnie to kupowanie dziś gdzieś w UK to teraz porażka. 3 miesiące przepychałem się z Pocztą i jej cleniem, opodatkowaniem, opłatami, oraz wysyłaniem jakiś oświadczeń i zaświadczeń do czego to, co to, faktur, paragonów itp. W końcu odpowiedziałem że żadnych więcej oświadczeń i zaświadczeń nie wyślę, nic nie zapłacę i by se to w zupę wsadzili i odesłali. Potem jeszcze 2 miesiące bujania się z tą odsyłką, ale w końcu zwrot do UK dotarł i kasę znów zobaczyłem na koncie. Strata na koszcie wysyłki.

Edytowane przez DyktaTusek